Gündem
29 Eyl 2010 14:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:39

HABERTÜRK'TEN AVCI'YA TARTIŞMA YARATAN BAŞLIK! HABERİ HANGİ MANŞETLE VERDİLER?

"Haliç'te Yaşayan Simonlar" kitabının yazarı Avcı'nın tutuklanma haberini en ilginç başlıkla Habertürk verdi..

Haliç’te yaşayan Simonlar kitabının yazarı Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın tutuklanması hemen hemen her gazetede manşet oldu..

Cemaate yakınlığıyla bilinen gazeteler Avcı’nın tutuklanmasını doğal olarak farklı verdiler, merkez medya olarak adlandırılanlar ise daha farklı..

Ancak içlerinden birisinin haberi veriş şekli büyük tartışmalara yol açtı..

Gazete Habertürk, Avcı’nın tutuklanmasını "Simon tutuklandı" manşetiyle verdi.. İşte tartışmanın ana konusu da bu manşet..

Çünkü, Hanefi Avcı kitabına neden "Haliç’teki Simonlar" adını verdiğini şu sözlerle açıklamıştı: 

"Bizler de her suçu değil yalnızca bize öğretilen ve empoze edilen hususları suç görüyor, bizim tarafımızda olan kişilerin kusurlarını suç görmüyorduk.

Bu duruma, bu tip davranışlara “Simonlaşmak” adını verdim.

İşte bu durumu düşündükten sonra kendime söz verdim; ben Simon gibi olmayacaktım, ben Simonlaşmayacaktım. Yanlışı kim yaparsa yapsın karşı çıkacaktım; suç işleyenler kendi tarafımdan insanlar, kendi arkadaşlarım bile olsa veya ne kadar güçlü olursa olsun, bedeli ne olursa olsun karşı duracaktım…”

SİMON KİMDİ?

Simon, örgüt içinde yerini sağlamlaştırmak için kızkardeşini öldüren PKK militanı Yılmaz Çelik’in kod adıydı..

Gazete Habertürk, asla “Simonlaşmak” istemeyen Avcı’yı neden Simon ilan etti? Burada "terör örgütüne yataklık yapmakla suçlanan" Avcı’ya mı bir gönderme yapıldı, yoksa gazete kod adının ne anlama geldiğini bilmeden mi o başlığı attı bilinmiyor..

Ancak bilinen bir gerçek var ki Gazete Habertürk’ün  "Simon Tutuklandı" manşeti, medyamızın yeni tartışma konusu olmayı başardı..