Polemik & Kulis
03 Ara 2012 14:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:27

HABERTÜRK TV'DE KAN KAYBI! HANGİ BAŞARILI İSİM İSTİFA ETTİ?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Habertürk TV'de 3 yıldır görev yapan ve başarılı yapımlara imza atan isim kanalla yollarını ayırma kararı aldı.

Benim Ali Sami Yen’im’ belgeseli ile olay yaratan, günlerce Twitter’da TT olan ödüllü belgesel yönetmeni Didem Şahin Habertürk ile yollarını ayırdı.

Didem Şahin ayrılığını sosyal medyadan şöyle duyurdu;

 Yapımcı yönetmen olarak görev yaptığım Habertürk TV ile 3 yılın ardından yollarımızı ayırdık. 

Şimdi geriye dönüp bakınca, bunca zamana rağmen geçip gitmeyen, hafızalarda yer edinen nice programlar, belgeseller hayata geçirmişiz; 3 insan 3 öykü, Tek Başına, 12 Eylül Darbe, Ahmet Ümit’le Yaşadığın Şehir, Pakize Suda’yla Türkiye Konuşuyor, Kutsala Yolculuk ve bayramlar,yılbaşı özel programları ve festivaller...

Yine bu süreçte ’Benim Ali Sami Yenim’ Belgeseli ile aldığım ödüllerle ulusal ve uluslararası platformlarda Habertürk Televizyonu’nu temsil ettim. Bu onuru çalıştığım kuruma yaşatmak beni çok mutlu etmişti.
Şimdi cebimde anlatılmayı bekleyen yeni hikayeler ve projelerle, aydınlık bir yolun başındayım. Tüm bu süreçte yanımda olan dostlarım; özveriyle, sabırla, inatla bana inandığınız, emeklerinizi esirgemediğiniz için teşekkürü bir borç bilirim.

Sevgiyle Kalın 

Didem Şahin




Didem Şahin; Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo TV ve Sinema Bölümünden mezun olduktan sonra, İngiltere’de Birkbeck Üniversitesi’nde senaryo eğitimi aldı.

Daha sonra British Council Bursu ile yüksek lisansını Belgesel Film Yapımı ve Yönetimi üzerine Londra’da, Brunel Üniversitesi’nde tamamladı.

Yapım, yönetim ve kameramanlığını üstlendiği ilk belgesel filmi ’Beyrut’a gittiğimi anneme söylemeyin’ (2007) SİYAD tarafından En yi Türk Belgesel Filmi seçildi. 2. Altın Salkım Kıbrıs Film Festivalinde, Övgüye değer bulundu (2008).
 
44.Altın Portakal Film Festivali ve 15.Adana Altın Koza Film Festivali dahil olmak üzere bir çok film festivalinde gösterildi.

Berlin Film Festivali kapsamında düzenlenen ‘Berlinale Talent Campus’ün 2010 yılı programına belgesel yönetmeni olarak seçilen Didem Şahin’in futbol & siyaset ilişkisini irdelediği ’Benim Ali Sami Yen’im’ Belgeseli 1. Uluslararası Spor Filmleri Festivalinde 1. oldu. Belgesel 48. Antalya Altın Portakal Film Festivali dahil olmak üzere bir çok film festivalinde gösterildi

MEDYARADAR/ÖZEL