Polemik & Kulis
12 Mar 2022 13:20 Son Güncelleme: 12 Mar 2022 13:31

Habertürk spikerinden Nagehan Alçı’ya 'kamuflaj' tepkisi! "Gazetecilik madem müsaade ediyor..."

Nagehan Alçı'nın, eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'yla röportaj yaptığı sırada 'askeri üniforma' giymesi eleştirilerin hedefi olmuştu...

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal hareketi iki haftayı geride bırakırken dünya genelinde gazeteciler, Kiev'den ülkelerindeki vatandaşlara yaşanan son durumla ilgili bilgileri paylaşıyor.

Türkiye'den giden son isim, Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı oldu ve eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'yla yaptığı röportaj sırasında 'askeri üniforma' giymesi tartışma yarattı.

 ASKERİ ÜNİFORMA GİYMESİ ELEŞTİRİLDİ

Röportaj sırasında çekildiği fotoğrafta üzerinde askeri üniforma bulunan Nagehan Alçı, eleştirilerin de hedefinde oldu. Bu eleştirilerin yersiz olduğunu ifade eden Alçı, Twitter hesabından konuya ilişkin açıklamada bulundu.

"GAZETECİ İŞGAL KARŞISINDA TARAFSIZ OLAMAZ"

Alçı, gelen tepkilere "O dondurucu soğukta çok üşüdüm, bunun üzerine Poroşenko’nun Başdanışmanı bana geçici olarak giymem için bu askeri montu getirdi, ben de giydim. Yoksa bu üniforma ile dolaşmıyorum. Öte yandan ben bu işgal ve istila karşısında asla tarafsız değilim. Tüm kalbimle bir vatan savunması vermekte olan Ukrayna halkının yanındayım. Gazeteci işgal karşısında tarafsız olamaz." diyerek yanıt verdi.

HABERTÜRK SPİKERİNDEN ELEŞTİRİ

Habertürk Spikeri Mehmet Akif Ersoy, sosyal medya hesabından isim vermeden Nagehan Alçı’yı röportaj sırasında 'askeri üniforma' giydiği için eleştirdi.

Ersoy paylaşımında, “İnsan şimdi Grup Yorum’dan, bağımsızlık mücadelesi veren Ukrayna halkı için de “Defol Rusya!” şarkısı bekliyor. “Felluce” kıvamında bir “Kiev” marşı da olur. Gazetecilik madem müsaade ediyor(!)arkadaşlarımızı da zamanında Irak kamuflajı veya Filistin bayrağıyla görmek isterdik.” göndermesinde bulundu.

İşte o paylaşım: