Polemik & Kulis
09 Mar 2016 14:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:23

Haber spikeriydi, artık pilotluğa doğru uçuyor! (Medyaradar/Özel)

Ekranlarda uzun yıllardır bir çok haber programına imza atarak spikerlik yapan ekran yüzü en büyük hayali olan pilotluğa doğru gidiyor...

Bir süre önce çalıştığı Kanal 24'ten ayrılan haber spikeri Gökçe Bayraktar, hayalini kurduğu pilotluğa doğru uçuyor...

Hayallerinin peşinden giderek hayatını yeniden planlayan Bayraktar, geçtiğimiz yıl kanaldan ayrıldı ve Er-Ah uçuş Okulu'nda yazıldı.

Yaklaşık 10 yıl boyunca medya sektörünün gerek mutfağında gerekse ekran önünde yer alan spiker, bu kez en büyük hayalinin içine girmek istedi.



Bayraktar, bu yolda çok kısa sürede PPL eğitimini tamamlayarak ATPL teori kursuna girdi. Buradan da mezun olmak üzere olan Gökçe Bayraktar, böylece hayaline bir adım daha yaklaştı. 



GÖKÇE BAYRAKTAR KİMDİR?

Televizyonculuğa Almanya’da üniversite 1.sınıfta çeşitli Alman ve Türk Medya kuruluşlarında yerel muhabir olarak başladı. Üniversite Eğitimini Almanya’da Universitaet Bielefeld’de Siyaset Bilimi Fakültesi’nde ve İstanbul’da Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı, Dialog Anlatım İletişim Merkezinde Spikerlik, Sunuculuk ve Diksiyon eğitimini Can Gürzap, Arsen Gürzap, Cem Öğretir gibi eğitmenlerden ders aldı. “İş Ortamında Başarı”, “Toplum Akademisi”, “Etkileyici ve Güzel Konuşma”, “İnsan İlişkileri” eğitimlerini tamamladı. Hürriyet Gazetesi-Genç Bakış Eki’nin düzenlediği yarışmada “AB ve Türkiye İlişkileri” konulu röportajla dereceye girmeye hak kazandı. SkyTürk, HaberTürk, Kanal 1 ve Bloomberg HT gibi haber kanallarının Haber Merkezlerinde “Haber Yapımcısı” ve “Muhabir” olarak çalıştı. Ayrıca 2009 yılından bu yana HT Kulüp, Bloomberg HT Kulüp, HT Life gibi bir çok aktüel ve haber programlarında profesyonel seslendirme yapmış olup, 2012 itibarıyla 24 Haber Merkezi'nde “Haber Programları Yapımcısı” ve “Haber Spikeri” olarak görev yaptı.

MEDYARADAR/ÖZEL