Medya
14 Tem 2014 10:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:27

Gülay Göktürk'ten şaşırtan geri adım! Bu kez cemaati savundu, hükümeti topa tuttu!

Hükümet cemaat savaşında AK Parti'nin yanında duran Gülay Göktürk bugün tersten çaktı ve hükümetin cemaati hedef alan son adımlarını topa tuttu...

AK Parti ile Gülen Hareketi arasındaki kavgada cemaate yakın Bugün gazetesinde yazmasına karşın hükümetten yana tavır alan Gülay Göktürk bugün tersten çaktı ve hükümetin cemaati hedef alan son hamlesini eleştirdi.

Cemaate ait yurtdışı ve yurt içindeki okulları hedef alan yasal düzenlemeleri topa tutan Göktürk "bu iş böyle olmaz" uyarısı yaptı. Devlet içinde cemaate ait "otonom yapı" ile verilen mücadeleye ilk günden bu yana destek verdiğin vurgulayan Göktürk sözkonusu okulları hedef alan girişimlere sert tepki gösterdi.

İşte Göktürk'ün yazısındaki ilgili bölüm:

HANİ HUKUK İÇİNDE KALACAKTINIZ?

Ben 17 Aralık’tan beri devlet içindeki otonom yapıyla hukuk içinde hesaplaşılması gerektiğini yazıp duruyorum. Hükümet de şimdiye kadar devlet içine sızmış ve hükümeti devirmeyi hedeflemiş illegal yapıyla mücadele ederken “hukuk içinde” kalacağını tekrarlayıp durdu.

HUKUK OKULLARA EL KOYMAK DEĞİLDİR

Peki hukuk içinde kalmak ne anlama gelir?


Hukuk içinde kalmak, o okullarda yasalara aykırı birtakım faaliyetler varsa, suç işleniyorsa, söz konusu okullar paravan olarak kullanılıp o ülkelerde birtakım illegal faaliyetler yürütülüyorsa, bu faaliyetleri tespit etmek, suçu ortaya çıkarmak ve suçluların yakasına yapışmaktır; okullara el koymak değil.

Ama hükümetin mantığı böyle çalışmıyor. O, kestirmeden gidiyor. Dershaneleri de, okulları da “bataklık” olarak görüyor. Ve “sivrisinekleri” öldürmek için “bataklığı kurutmayı” hedefliyor.

OTONOM YAPIYI KALDIRMAK İÇİN CEMAATİ KURUT!

Otonom yapıyı ortadan kaldırmak için cemaati kurut! Dershanelerini kapat; vakıf üniversitelerinin mütevelli heyetlerinin YÖK tarafından belirleyerek kontrole al; yurtdışındaki okullarını Milli Eğitim Bakanlığı’na bağla! Bir sivil toplum hareketinin 40 yılda yarattığı bütün eğitim kurumlarını tarumar et ki, içindeki muhtemel suçlular da etkisiz hale gelsin.

BÖYLE ŞEY OLMAZ

Böyle şey olmaz. Devlet içindeki gizli yapıyla böyle hesaplaşılmaz. Bu yapılan, otonom yapının değil, doğrudan doğruya 40 yıllık bir sivil toplum hareketinin yok edilişidir.

“Ben yaptım oldu” diyebilirsiniz elbette. Ama olmaz.

Haksızlıkların, hele hele böyle yaygın haksızlıkların “oldu” gibi gelse de aslında olmadığını; hiçbir zaman unutulmadığını; mutlaka bir yerlerde biriktiğini, zaman geçtikçe mayalanıp kabardığını ve bir gün mutlaka en umulmadık bir biçimde patlak verdiğini en iyi bugün bu okullara el koyma kararı alanlar bilir.