Medya
14 Mayıs 2012 23:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:39

GAZETECİLERE NEDEN CEZAEVİ GEZDİRİLİR?

Atilla Akar Yurt Gazetesi'ndeki köşesinde gazetecilerin Silivri ziyaretine dair ilginç bir “Test” yayınladı&....

Efendim, 11 gazeteden 11 gazeteci, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile mihmandarlığında Silivri Cezaevi Kampüsü’nü biraz “Turistik” bir şekilde gezmiş bulunuyorlar. (Herhalde önceden “Temizlik alarmı!” verilmiştir!) Bunu yapma lüzumu hissettiklerine göre ciddi bir PR hamlesine ve “İmaj düzeltme” çabasına ihtiyaçları var demektir. Ne diyelim? Hayırlısı!..

Nitekim aralarında Ruşen Çakır (Vatan), Ahmet Hakan (Hürriyet), Aslı Aydıntaşbaş (Milliyet), Emre Aköz (Sabah), Bülent Korucu (Zaman), Ergun Babahan (Star), Rahim Er (Türkiye), Utku Çakırözer (Cumhuriyet), Oral Çalışlar (Radikal), Nagehan Alçı (Akşam) ve Tuncer Köseoğlu (Taraf)’nun bulunduğu gazeteciler grubundan isimlerin çoğu izlenimlerini yazdılar. 
Davetliler belli ki “İtina” ile seçilmiş. “Farklılıklar” açısından “Denge” gözetilmiş. Ayrıca tutuklu meslektaşlarıyla görüştürülmemeleri de “Yerinde” olmuş bence. Çünkü içlerinde öyle isimler ya da yayın organları var ki, içeri düşmüş meslektaşlarına arkalarından demediklerini bırakmadılar. Hatta daha yargılanmadan “Suçlu” ilan edenler bile oldu. Bazılarının ise bir zil takıp oynamadıkları kalmıştı!
O bakımdan iyi olmuş. Yoksa bazı “İstenmeyen hareketler” yaşanabilirdi Maazallah! Sanırım Adalet Bakanlığı yetkilileri de bu tip “Tatsız olaylar”ın vuku bulma ihtimalini düşünmüş olmalılar. Neyse ki kazasız, belasız atlatılmış!
Peki Adalet Bakanlığı yetkilileri bu “İyi niyetli” ziyaret organizasyonu ile hem gezenlere hem de “Dışarı”ya ne mesaj vermek istemiş olabilirler? Kendime göre ufak bir “Test” yaptım. Siz istediğiniz şıkkı seçmekte hatta kafanıza göre yeni şıklar ilave etmekte özgürsünüz.
a) Bakın fıstık gibi, beş yıldızlı otel standartında, lüks cezaevi yaptık. Övünün!
b) Devletimiz ne başarılı yatırımlar yapıyor. Birde bizim için “Çalışmıyorlar” diye yazıyorsunuz!
c) Göründe halinize şükredin!
d) İçinizden bazıları yakında burada olabilir. Şimdiden alışın. (Kafileden kimileri bu riskten tümüyle muaf tabii ki!)
e) Ayağınızı denk alın, bundan sonra yazdıklarınıza dikkat edin!
f) Yargılamalardaki haksızlıkları unutun, şekle bakın!
g) Daha ne istiyorsunuz?
h) Cezaya dönüşen tutukluluk sürelerine fazla takmayın. İnsan burada zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor! 
i) Nasıl yemekler güzeldi ama değil mi?
j) Gazeteye dönünce güzel izlenimler yazın, nasıl olsa sizi izliyoruz!
k) Bizim “Gazeteci düşmanlığı”mız tümüyle bir yalandan ibarettir!
l) Yatan bir yatmayan bin pişman!
m) Hiçbiri!
n) Hepsi!

Lakin bir nokta dikkatimi çekti. Hemen herkes oradaki dev satranç oyununun olduğu bölüme dikkat çekmiş ve resimlemiş. Ben ise Silivri’nin şu an ülkede oynanmakta olan “Siyasal satranç”ın ta kendisi olduğu düşünüyorum nedense!..

Gazetecilerin “Silivri çıkartması” vatana, millete uğurlu olsun!...