Polemik & Kulis
28 Nis 2011 12:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:17

GAZETECİ İLNUR ÇEVİK HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI! BARZANİ'Yİ 8 MİLYON DOLAR ÇARPMIŞ!

Aydınlık Gazetesi, bugün sürmanşetten gazeteci İlnur Çevik hakkında şok bir iddiayı ortaya attı.İşte ayrıntılar....

Barzani’yi 8 milyon dolar çarptı

İnşaatçı-gazeteci İlnur Çevik, Kuzey Irak’ta 4 bin konutluk inşaatı ihalesiz aldı. Bitiremeyince hükümetten "Çimentoya zam geldi" deyip 8 milyon dolar aldı. Irak hükümeti tutuklama kararı çıkarttı.

HİCRAN AYGÜN/AYDINLIK

Aydınlık, gazeteci-işadamı-müteahhit-komisyoncu İlnur Çevik’le ilgili çok önemli bir bilgiye ulaştı. Barzani Ailesi’ne yakınlığıyla tanınan Çevik, bu sayede Kuzey Irak’ta Türk müteahhitlere milyon dolarlık iş bağlıyordu. Ancak Çevik’in "Yakın arkadaşım" dediği Neçirvan Barzani’yi 8 milyon dolar dolandırdığı, hükümetin de hakkında tutuklama kararı çıkarttığı öğrenildi.
4 bin konutu bırakıp kaçtı
Çevik, "ortaklarıyla" birlikte daha önce Erbil’de Selahattin Üniversitesi ve Süleymaniye Havaalanı’nı inşa etti. Bu işten "yüzünün akıyla çıkan" Çevik, daha sonra Kürt hükümetinin 2500 ve 1500 konutluk iki ayrı toplu konut ihalesi açacağını öğrenince soluğu yakın arkadaşı Neçirvan Barzani’nin yanında aldı. 400 metrekarelik daire başına 230 dolar fiyat verince Barzani ihaleyi iptal edip işi hemen arkadaşı Çevik’e verdi. Üstelik arazi de hükümetten...
Çimentoya zam geldi
Ancak Çevik, daireleri bu fiyattan bitiremeyeceğini anlayınca Barzani’den daire başına "Çimentoya zam geldi 80 dolar daha verin" diyerek 8 milyon dolar daha aldı. Toplam 4 bin daireden oluşan bloklardan sadece 8’inin kaba inşaatını yapıp ortadan kayboldu. Bu da yetmezmiş gibi Barzani’ye "Almanya’dan bir bankadan 100 milyon dolar kredi alın inşaatı tamamlayayım" diye haber gönderdi. Bunun üzerine küplere binen Barzani, Çevik’le ilgili yasal işlem başlattı. Kürt hükümetiyle AB şartlarına göre anlaşma yapan kaçak işadamı Çevik, gıyabında yargılandı ve hakkında hapis kararı çıktı.
Firmaların ahı tuttu
Barzani de inşaat ortada kalınca Erbil’deki işadamlarından yardım istedi. Toplam 4 bin konutu işadamlarına yaptıran Barzani, daha sonra bu daireleri fakir-fukaraya dağıttı. Oysa hükümet, konut inşaatında her bir dairenin 380 dolara malolacağını ve müteahhit firmanın 20 dolar kar edeceğini düşünerek 400 dolar ayırmıştı. Üstelik daha sonra ihaleye giren iki firmanın açılmayan zarflarından 410 dolar ve 380 dolar teklif çıktığı öğrenildi.
Başbakan değişecek hevesi
Daha önce Selahattin Üniversitesi Kampusü ve Süleymaniye Havaalanı’nı ortaklarıyla birlikte "inşa" eden Çevik, 2008 yılında Başbakan’ın değişeceğini düşünerek keyiflenmişti. Ancak hevesi kursağında kaldı. Zira, Çevik o tarihten bu yana Irak’a giriş yapamıyor. Ancak Türk medyasına Barzani’ye 250 milyon dolarlık iş yaptığını 80 milyon dolar alacağı olduğunu anlatıp duruyor