Polemik & Kulis
25 Oca 2011 23:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:59

GAZETE HABERTÜRK'TE BÜYÜK TENSİKAT! 100 KİŞİNİN İŞİNE SON VERİLİYOR! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Gazete Habertürk'te beklenen oldu! Medyaradar'ın günler öncesinden duyurduğu Gazete Habertürk'teki tensikat için bu akşam itibariyle düğmeye basıldı.

Ocak ayının başından beri kulislerde konuşulan HT Gazete’deki tensikat yarın itibariyle çalışanlara duyurulacak. İşte HT Gazete büyük kıyımın tüm ayrıntıları!

Ciner Medya Grubu’nda 6 derginin kapatılmasıyla başlayan deprem HT Gazete artçılarıyla devam ediyor. Yarından itibaren HT Gazete’den yaklaşık 100 kişi işten çıkartılmış olacak.

Spor Servisinden 10, Magazin Servisinden 10, Ekonomi’den 2, Grafikten 8, Haber Ajansı’ndan 20 kişinin işine son verilirken, ilan alma sıkıntısı bulunan HT İstanbul ve HT Ankara eklerinin de yakın zamanda kapatılacağı söyleniyor. 

HT İstanbul ekinin yayın yönetmeni Oğuzhan Beyaz’ın böyle bir durumda seçimlere kadar bir bulvar gazetesi hazırlayacağı da konuşulan kulisler arasında bulunuyor. Bu gazete için eleman alınmayacak HT İstanbul ekinde çalışanlar ve HT Gazete’nin havuzundan yararlanacak.

Çalışanlara resmi tebligatlar yarın sabahtan itibaren yapılmaya başlanacak. Bölüm şefleri de çalışanlarına birşey söylemiş değil. Sadece Spor ekinin yayın yönetmeninin işlerine son vermek zorunda kaldığı 10 kişiye dün gece itibariyle “buraya kadarmış” dediği belirtiliyor.

Tüm çalışanlar 212’li ancak gazetede çalışma süreleri 2 yılı geçmediği için fazla bir tazminat alamayacaklar.

Fatih Altaylı insan içine çıkamıyor!

Her gün servisleri dolaşan Fatih Altaylı uzun bir süredir odasından dışarı çıkmıyor. Medyaradar’da çıkan “Madara Oldun Fatih Kaptan” yazısına çok içerlediğini yakınlarıyla paylaşan Altaylı bölüm şefleriyle yaptığı toplantıda “bunu sizin ekiplerinizden kim yazabilir bir tahmininiz var mı?” diye sorduğu da konuşulanlar arasında…

Reklamveren paniği yaşanıyor!

Dergi grubunun kapatılması, HT Gazete’nin küçülmesiyle birlikte reklam servisi de zor günler yaşıyor. Çünkü bu çalkantılardan etkilenen büyük reklam veren firmalar reklam rezervasyonlarını iptal etmeye başladılar.

Ana Gazete ve eklerdeki ilan sayılarının son onbeş gün içinde hayli azaldığı gözlemleniyor. Bunun üzerine reklam servisi reklamlarını çekmek isteyen firmalarla tek tek görüşmeler yapıp ikna etmeye çalışıyorlar. 

MEDYARADAR/ÖZEL