Polemik & Kulis
12 Haz 2010 10:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:22

FOX TV'DEKİ PROGRAMLARI YAYINDAN KALDIRILAN ECE ERKEN HANGİ KANAL İLE ANLAŞTI?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Fox TV'de sunduğu iki programda hayal kırıklığı yaratan ekranların güzel sunucusu Ece Erken hangi kanala transfer oldu? Ne yapacak?

Ece Erken, Enbe Orkestrası ile birlikte sunacağı bir müzik eğlence programı için tekrar ATV ile anlaştı. Fox TV’deki "Benimle Eğlenir misin" adlı gündüz programı düşük reyting aldığı için yayından kaldırılan Ece bir buçuk ay sonra aynı saatte "Aç Aç Kazan" adlı yarışma programına başlamıştı. Ancak "Aç Aç Kazan" da bir haftalık reytingiyle büyük bir hayal kırıklığı yarattı ve kanal yöneticilerini kara kara düşündürmeye başladı. Ama Ece Erken bu arada ATV’den bir teklif aldı ve Enbe Orkestrası ile birlikte Kıbrıs’tan haftada bir gün sunacağı bir müzik eğlence programının anlaşmasını yaptı. Lakin Ece Erken geçen yaz da "yılın en iyi çıkış yapan şarkıcısı" seçilen Yusuf Güney’le  "Cesur ve Güzel" adlı müzik eğlence programını sunmuş ama program yeterli reytingi alamadığı için sadece üç bölümde yayınlanmıştı. ATV’nin neye güvenerek Enbe Orkestrası gibi daha çok konser izleyicisine hitap eden bir grupla düşüş trendinde olan Ece’nin sunacağı programın akşam ekranında reyting yapacağına inanıyor bu büyük bir merak ve inceleme konusu! Peki bu yeni program da tutmazsa ne olacak?
 
Sektörde sadece birkaç haftada programı-dizisi yayından kalkan ve bir daha yıllarca kendilerden haber alınamayan sunucular-oyuncular var...Belki biraz sabredilse ve üzerinde ısrar edilse çok başarılı olacak isimler ve projeler vardı. Ne acı ki bu insanlar belki de ömür boyu bu fırsatı bir daha yakalayamacaklar.
 
BİR PROGRAMIN TUTMAMASI TELEVİZYONCULUĞUN "KADER"İNDE Mİ VAR?
 
Bir de olayı deneyimli sunucu Ece Erken tarafından ele alalım: Bir format tutar mı tutmaz mı diye düşünmeden, iyice ölçüp biçmeden-geçmiş tecrübelerden ders almadan tüm bu projeleri seri halde kabul etmesi uzun yıllarını televizyona vermiş ünlü sunucu açısından nasıl açıklanabilir? (Ece eleyerek bu formatları seçiyorsa daha vahim!) Aslında büyük fotoğrafa bakınca Ece kariyerini bir uçuruma sürüklemekle karşı karşıya. Ama göz göre göre onun üstüne oynayan tv yöneticileri  olası başarısızlıkta ne diyecekler?  Bir projenin tutmaması televizyonculuğun "kader"in de mi var diyecekler!? Yöneticiler seçtikleri sunucunun istatistiklerinden bihaber diyelim!!! (Tabi başları çok yoğun, doğaldır) Şu ATV’nin içinde yöneticinin kulak astığı bir araştırma-analiz departmanı ya da en azından hafızası düzgün çalışan "Abi kendinizi de Ece’yi de yakma ihtimaliniz var" diyebilecek bir Allah’ın kulu mevcut değil midir? 
 
     Ece Erken’in yıllar sonra tekrar çıkış yapmasını sağlayan program (doğruya doğru) 350 bölüm devam etme başarısı gösteren "Mavi Şeker" olmuştu. Ama düşen reytingler yüzünden o programın da yıl başında yayınına son verilmişti. Yani son bir yıl içinde Ece Erken’in üç programı yayından kalktı ve şu an yayında olan "Aç Aç Kazan" da gelen haberlere göre can çekişiyor. Tabii ATV yöneticileri daha iyi bilir...

ATV yöneticilerini özgüvenlerinden dolayı kutluyorum...

KESKİN KALEM