Polemik & Kulis
02 Nis 2012 18:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:30

FLAŞ! FLAŞ! FLAŞ! TGRT HABER HANGİ ÜNLÜ EKRAN YÜZÜ İLE ANLAŞTI?(MEDYARADAR/ÖZEL)

TGRT Haber, Türk televizyonlarının başarılı bir habercisini daha kadrosuna kattı..

Kuruluşundan bu yana haber kanalı 24’ün gece haberlerini "Moderatör Gece" adı altında sunan Fuat Kozluklu, kanalla yollarını ayırdı. Kozluklu’nun 24’ten geçen hafta istifa ettiği, TGRT Haber ile anlaştığı öğrenildi.
 
24 yönetimine istifasını sunan Kozluklu 24 ve TGRT yöneticilerinin benzerine rastlanmadık bir yaklaşımıyla karşılaştı.
 
MEDYARADAR’ın edindiği bilgiye göre, Kozluklu, TGRT yönetimiyle anlaşma sırasında kendisine sunucu olarak ekran fırsatı yaratan 24’ten hemen ayrılamayacağını belirterek, yeni bir isim bulununcaya dek en az 15 gün daha Moderatör Gece’yi sunacağını söyledi. TGRT Genel Yayın Müdürü Bülent Ayanoğlu da, bu örnek ve etik davranışa destek verdi.


 
FUAT KOZLUKLU KİMDİR?

Gazeteciliğe Sabah Gazetesi’nde muhabir olarak başlayan Kozluklu daha sonra Cumhuriyet’e geçti..

1991 yılı sonbaharında Türkiye’den ayrıldı ve 1991-2006 yılları arasında ABD’nin başkenti Washington D.C. merkezli gazeteci olarak mesleğini sürdürdü. Cumhuriyet gazetesinin yanı sıra TRT, Star TV, NTV, TV8 ve Power FM’in temsilciliğini yaptı.

Bir dönem ATV Ana Haberi sunmaya başlayan Kozluklu bu kanaldan mahkemelik olarak ayrıldı ve eski kanalı 24’e dönen Kozluklu, hafta içi her gece 23.00 ile 01.00 arasında Moderatör olarak günün gelişmelerini sunuyordu..

BİR İSTİFA DAHA 

Bu arada 24, sadece Moderatör Gece’yi sunan Fuat Kozluklu’yu değil, bir başka ekran yüzünü daha kaybetti. Geçen senenin sonlarına doğru doğum iznine ayrılan Ahu Tanrıkulu Orakçıoğlu da istifa etti.

Ahu Tanrıkulu Orakçıoğlu’nun anne olduktan sonra bir süre ekranlardan uzak durmak, bebeğini büyütmek istediği öğrenildi.

24 şimdi Fuat Kozluklu ve Ahu Tanrıkulu Orakçıoğlu’ndan boşalan koltuklara isim arıyor.

MEDYARADAR/ÖZEL