Medya
11 Mar 2020 09:05 Son Güncelleme: 11 Mar 2020 12:00

Fatih Altaylı'dan kritik Burhan Kuzu sorusu: Var mı acaba bir sebebi!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Burhan Kuzu'nun İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti ile olan ilişkisinin ortaya çıkmasına rağmen bir soruşturma açılmamasının nedenini sordu.

"Zindaşti’nin referansı Kuzu" başlıklı bir yazı kaleme alan Fatih Altaylı, Burhan Kuzu'nun Zindaşti ile olan ilişkisine dair yaptığı tüm yalanalamaların çürütülmesine rağmen hakkında neden bir soruşturma açılmadığını sordu.

Altalı'nın yazısı şöyle:

Türkiye uyuşturucu baronu ve cinayet zanlısı Zindaşti’nin Türk polisi tarafından yakalandıktan sonra bir mahkeme tarafından anında serbest bırakılmasındaki “Burhan Kuzu” etkisini 31 Ekim 2018 tarihinde yazdığım bir yazıdan öğrendi.

Zindaşti’yi serbest bırakan hakim bu rezaletten sonra HSK’ya verdiği ilk ifadesinde “Beni Burhan Kuzu defalarca aradı. Bunun bir devlet işi olduğunu, Zindaşti’nin serbest bırakılmasının Türk devletinin arzu ettiği bir şey olduğunu söyledi. Ben de bıraktım” diye anlamlandırılabilecek bir ifade vermişti.

O günlerde ben de bunu hem HSK hem de başka kaynaklardan doğrulattım.
Bu işle devletin bir ilgisinin olmadığını, tamamen “duygusal nedenlerle” böyle bir aracılık yapıldığını yazdım.

Burhan Kuzu anında yalanladı.

“Fatih Bey bugünkü yazınızda ismimi vermeseniz de vermiş gibi oldunuz. Ben ne o İranlıyı tanırım ne de o hakimle görüşmem oldu. Hele hele duygusallık dediğin para işleri benim asla yapmayacağım işler. Bu bilgiyi kim verdi size bilmem. Ancak uzaktan yakından alakam yok. Yeni bir FETÖ kumpası olabilir. 15 Temmuz gerçekleşseydi öldürülecek ilk 5 ismin içinde benim de adım var. Ömrümde hiçbir hakimi arayıp telkinde bulunmadım. Ben bir Anayasa Hukuku Profesörüyüm. Yargıya baskının ne anlama geleceğini çok iyi bilirim. Dürüst bir gazeteci olarak tanıdığım Altaylı bu düzeltmeyi de yapar diye ümit ediyorum” dedi.

Kendisine Zindaşti ile çekilmiş fotoğraflarını aktardım.

Onun için de “Ben bir politikacıyım. Kimlerle fotoğraf çektiriyorum ne bileyim” dedi.

Sonrasında “Biri getirdi. Ben tanımıyordum” dedi.

Ne kadar yalanlarsa o kadar battı Burhan Kuzu.

En sonunda Burhan Kuzu’nun Zindaşti’nin Türk vatandaşlığı için başvuruda bulunurken kendisine “referans” olduğunu ortaya çıkardım.

Ve artık sadece bir değil, pek çok hakimin ifadesi ile Burhan Kuzu’nun Zindaşti için yargıya baskı yaptığı çok net ortaya çıktı.

Ve ben buradan günlerdir soruyorum, “Soruşturma açıldı mı?” diye.
Bir yanıt yok.

“İfadeye çağrıldı mı, çağrılacak mı?” diye.
Yanıt yok.

Fezlekeye falan gerek de yok.

Çünkü dokunulmaz da değil, artık.

Ama her ne hikmetse Kuzu’ya kimse dokunmuyor.

Var mı acaba bir sebebi!