Medya
23 Mar 2020 14:19 Son Güncelleme: 23 Mar 2020 15:14

Fatih Altaylı'dan koronavirüs yayını önerisi! Tek çare bu!

Koronavirüsü konusunda pek çok program yapıldığını söyleyen Habertürk yazarı Fatih Altaylı, buna rağmen toplumsal bilincin çok düşük olduğunu ve bu programların belirli kesim tarafından izlenmediğini söyledi.

TBMM ve RTÜK'ün tüm televizyonlarda her akşam belli bir zaman dilimini “Corona ile ilgili bilinçlendirme” programlarına ayrılması gerektiğini söyleyen Fatih Altaylı, "Hiç değilse 20-25 dakika sürecek bir kuşak tüm televizyonlarda aynı anda kimsenin kaçamayacağı şekilde yayınlanmalı. Tüm izleyicilerin, en bilinçsiz olanların bile gözüne, küçük de olsa beynine sokulmalı. " dedi. Altaylı tek çarenin bu olduğunu belirtti.

Fatih Altaylı'nın ilgili yazısı şöyle:

Her akşam 20 dakika ortak yayın

Corona konusunda aylardır pek çok program yaptım.
Başka meslektaşlarım da birçok program yaptı.
Kimi iyi, kimi kötü programlar ama en kötüsü bile en azından hastalığın varlığı ve alınması gereken önlemler konusunda bir kulak dolgunluğu, bir bilinç yaratacak düzeydeydi.
Buna rağmen toplumsal bilincin çok düşük olduğunu gözlemliyoruz.
Niye biliyor musunuz?
Bu gibi programlar belirli bir kesim tarafından asla izlenmiyor.
Bu yüzden de TBMM’nin veya RTÜK’ün şöyle bir karar alması gerek.
Tüm televizyonlarda yani sadece haber kanallarında ya da haber programlarında değil, tüm televizyonlarda her akşam belli bir zaman dilimi “Corona ile ilgili bilinçlendirme” programlarına ayrılmalı.
Hiç değilse 20-25 dakika sürecek bir kuşak tüm televizyonlarda aynı anda kimsenin kaçamayacağı şekilde yayınlanmalı. Tüm izleyicilerin, en bilinçsiz olanların bile gözüne, küçük de olsa beynine sokulmalı.
Medyanın tümüyle özgür, tümüyle dayatmalardan uzak olması gerektiğine canı gönülden inanan biri olarak bunu söylemek hoş değil ama galiba tek çare bu.
O yüzden de bu kararın TBMM çatısı altında alınmasını istiyorum.
Dayatma değil milli irade olması açısından!

Yazının tamamını oumak için tıklayın...