Polemik & Kulis
24 Ağu 2012 23:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:03

FATİH ALTAYLI AKŞAM'I VE İSMAİL KÜÇÜKKAYA'YI TOPA TUTTU!

Habertürk ekranlarında Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Fatih Altaylı gündemdeki medya ve terör tartışmalarını yorumladı.

Gazete Habertürk'ün Antep'teki saldırıyı manşetten görmemesi üzerine başlayan tartışma Habertürk ekranlarında devam etti.

HABER BİZDE İSMAİL'İN GAZETESİNDEN DAHA DETAYLI OLARAK VARDI

Gazetenin yayın yönetmeni koltuğunda oturan Fatih Altaylı, eleştirileri ve tepkileri değerlendirdi. Haberi "teröre hizmet etmemek" gerekçesiyle küçük bir yerden gören Habertürk'ün tavrını savunan Altaylı, Akşam'ın yayın yönetmeni İsmail Küçükkaya'nın eleştirilerini yanıtladı. Küçükkaya için sert ifadeler kullanan Altaylı "haber bütün detayıyla hatta İsmail'in gazetesinde olmayan bir detayla var. Zaten bu gazete o yüzden o gazetenin on katı satıyor." dedi.

BİZİM GAZETE BU YÜZDEN O GAZETENİN ON KATI SATIYOR

"Benim etik konusunda kimseyle tartışacağım halim yok. İsmail Küçükkaya ile hiç yok. Kendisini küçümsediğim için demiyorum, bu konuda kimseyi muhatap almıyorum. Halkın duygularını böylesine kritik bir anda kaşımaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Haberi biz hiç görmesek İsmail'in dediği doğru. Ama haber bütün detayıyla hatta İsmail'in gazetesinde olmayan bir detayla var. Zaten bu gazete o yüzden o gazetenin on katı satıyor. Ama biz halkın içinde o an oluşan öfkeyi daha arttıracak şekilde verdiğimiz zaman.... Allah korusun... Bu evli bir adam gidip senin karın şöyle böyle yapıyor demek gibi bir şey. O adam elindeki tabacayı bıçağı alıp gidip öbürünü bıçaklarsa... Buradaki temel hasebimiz bu. Bu toplumsal bir mesele."

İSMAİL HALK GALEYANA GELİRSE NE OLACAĞINI BİLİYOR MU?

"Yarın halkın galeyena gelmesi halinde ne olacağını İsmail Küçükkaya biliyor mu? Biz gazeteci olarak o bardağın sınıra geldiğini biliyoruz. O görüntüleri, şarapnel parçaları ile dağılmış çocuk cesetlerini yayınlarsak elli tane başıbozuğa bakar bu iş. Elli tane başıbozuk toplanıp da haydi şurayı basalım derse İsmail ne diyecek? Elbette ki medya etiği... Biz verdik haberi zaten. Makul bir ölçü içerisinde ve makul bir başlıkla verdik. Oradaki dayanışmayı öne çıkardık. Ben buradan horr diye yazsam üç tane adam çıksa, işte Sivas nasıl oldu biliyoruz. Maraş'ı biliyoruz. Bir kıvılcım yeter. Niye bir kibrit de ben çakayım. Sorumluluk budur. O akşam biz bütün arkadaşlarımızla konuştuk."


SEN O HABERİ SAKLIYORSUN DİYE MİLLET O ACIYI YÜREĞİNDE HİSSETMİYOR MU?