Polemik & Kulis
18 Nis 2012 12:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:33

FAİLİ MEÇHULLERİN TEORİSİNİ YAPAN GURULAR, ŞİMDİ İNTİKAM TAMTAMLARI ÇALIYOR!

Ertuğrul Özkök Mümtazer Türköne'ye Çiller'in danışmanlığı yaptığı günleri hatırlattı.

Zaman yazarı Mümtazer Türköne, köşesinde 28 Şubat soruşturmasını kaleme aldı. Mümtazer Türköne, 28 Şubatçılara kinini köşesinde şu sözlerle ifade etti: "Benim gibi intikam duyguları ile son 15 yılı geçirenlerin yüreği soğusun. Ben intikam istiyorum. Hem de en şiddetlisini..." Ertuğrul Özkök Türköne'nin intikam sözlerine bugün köşesinde cevap verdi.. Mümtazer Türköne'ye Çiller'in danışmanlığı yaptığı günleri hatırlatarak "Faili meçhullerin teorisini yapan gurular, şimdi intikam tamtamları çalıyor." dedi.

İMZANIN GEREKÇESİNİ AÇIKLAMALILAR
Geçenlerde bir yazımda sormuştum. “Milli Güvenlik Kurulu’nun 28 Şubat’ta aldığı kararların altında ıslak imzası bulunanlar bu imzanın gerekçesini açıklamalıdırlar.” Rahmetli Erbakan artık hayatta olmadığı için bunu açıklaması mümkün olmadı. O dönemde Devlet Bakanlığı yapan, bugünün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Amsterdam’a giderken bu ıslak imzanın kendince bir açıklamasını yaptı.

GÜL'ÜN AÇIKLAMASI İKNA EDİCİ
Aynen şunları söyledi: “Erbakan Hoca, çocuğun annesi gibi davranırdı. Bu meseleyi kırmadan, dökmeden halletmek istedi. Zamana yayarak halletmek istedi.” Bence makul, insani ve ikna edici bir açıklama. Ama bu açıklamayı makul görürsek, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e niye yükleniyoruz? O da, toplumun tamamına yayılan bu krizi, “kırmadan, dökmeden” ve özellikle de anayasal kurumlar çerçevesinde çözmek için çalışmadı mı? Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, birlikte siyasete başladığı Erbakan’ın ıslak imzası için getirdiği gerekçeyi, o dönemin bütün aktörlerine teşmil edebilirsiniz.

BUGÜNÜN DEMOKRATLARININ O GÜN YAZDIKLARI YAZILARA BAKIN
Unutmayın, TÜSİAD’ından Odalar Birliği’ne, oradan çalışan sendikalarına kadar herkes ayaktaydı. Hükümetin gitmesi için 6.5 milyon imza toplanmıştı. Bu koroya Fethullah Gülen de katılmıştı. Bugünün en demokrat geçinen insanlarının, o günlerde yazdıkları yazılara bir bakın. Kim kimler için “postallı demokrat” ifadesini kullanmış?

FAİLİ MEÇHULLERİN TEORİSİNİ YAPAN GURULAR
Evet “zamanın ruhu” işte öyle bir şeydi. Rahmetli Sabri Ülgener’in kitaplarını yeniden okumanın tam zamanı. “İklimi” anlamayanlar, daha doğrusu anlamak istemeyenler, o günlerde yaptıklarını unutturmak için kraldan bin kat daha kralcı bağırıyorlar. “Bu memleket için kurşun atan da şereflidir, yiyen de” diyerek faili meçhullerin teorisini yapan gurular, şimdi intikam tamtamları çalıyor. İyi de Mehmet Ağar niye hapse giriyor...