Evde kal Türkiye biz aşılanmasak da haber veririz…

Biz aşılanmasak da kısıtlamadan haber yaparız.
Biz aşılanmasak da hastaneden yayın yaparız.
Biz aşılanmasak da sokaktan haber yaparız.
Biz aşılanmasak da siyasilerin doktorların yanına sokulur soru sorarız.
Biz aşılanmasak da mesai yaparız.

ZABITAYA VAR DA BİZE YOK MU?

Lanet Kovid-19'a karşı umut olan aşı nihayet ülkemize geldi.
Aşının gelişini BASIN MENSUPLARI canlı yayınlarla tüm vatandaşlara duyurdu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13 Ocak'ta BASIN MENSUPLARININ huzurunda canlı yayında aşı oldu. Bakan Koca, daha sonra aşıyla ilgili BASIN MENSUPLARINA açıklamalarda bulundu.

Kovid-19'un ülkemizde görüldüğünün açıklandığı 11 Mart'tan itibaren sürecin içerisinde olan BASIN MENSUPLARI, bugüne kadar vatandaşın doğru bilgiye ulaşması için gece gündüz demeden hayatını riske atarak görev yaptı.
Virüsün yayılma hızının yasak olduğu, sokağa çıkma yasağının olduğu dönemlerde bile BASIN MENSUPLARI haber için sokaktaydı.

Birçok BASIN MENSUBU işini yaparken Kovid-19'a yakalandı. Hastalığı kimisi hafif, kimisi ise çok ağır geçirdi. Hayatını kaybeden BASIN MENSUPLARI oldu.
Bu arada, İsviçre merkezli sivil toplum kuruluşu Press Emblem Campaign (PEÇ), mart başından itibaren 59 ülkeden 600'den fazla gazetecinin Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Tüm bu tablo ortadayken Sağlık Bakanlığı aşı olacak meslek gruplarının sıralı listesini paylaştı. Birinci öncelikli aşamada, sağlık kurumlarında çalışanlar, huzurevi vb. yerlerde kalan ve çalışanlar ve 65 yaş üstü bireyler olarak belirlendi.
Buraya kadar her şey normal...

İkinci öncelikli aşamada ise 50-64 yaş arası vatandaşlarla birlikte ZABITALAR, polisler, öğretmenler, gıda sektöründe çalışanlar gibi gruplara yer verildi.
Üçüncü aşama ise kronik hastalığı olanlar ve diğer yaş gruplarına ayrıldı. Dördüncü ve son aşamada ise aşılanma sırası geldiği halde zamanında aşı yaptırmayanların yapılacağı belirtildi.

Sağlık çalışanları bizim canımız tabii ki öncelik onlarda

Benim gibi yüzlerce BASIN MENSUBU, sürecin her aşamasında özveriyle görev yapan BASIN MENSUPLARINI aradı ama maalesef bulamadı.

10 Ocak'ta ardı ardına Çalışan Gazeteciler Günlerini kutladığınız BASIN MENSUPLARININ ikinci listede olması gerekmiyor muydu?

NOT: Bu yazı, ZABITALARIN aşı listesinde olması için değil, BASIN MENSUPLARININ listede olmaması nedeniyle yazılmıştır…

Bu süreçte BASIN MENSUPLARI gibi görevlerini özveriyle yapan kıymetli ZABITALARA sevgi ve saygı...