Medya
05 Kas 2015 13:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:09

Esra Elönü'den 11 maddelik manifesto!

Bugün okurlarıyla buluşan Yeni Yüzyıl'ın kadrosunda yer alan İslamcı camianın aykırı yazarı Esra Elönü ilk köşe yazısında 11 maddelik bir manifesto yayınladı.

Yeni Yüzyıl gazetesi Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mansur Topçuoğlu'nun isim hakkını satın almasının ardından bugünden itibaren yeniden yayın hayatına dönüş yaptı.

Gazetenin yazar kadrosunda yer alan isimlerden İslamcı camianın aykırı yazarı Esra Elönü ilk köşe yazısında 11 maddelik bir manifesto yayınladı.

İşte Elönü'nün "Bu köşede olmayacaklar listesi" başlıklı yazısı:

Besmeleyi, ciğerlerime kadar mı çekiyorum yoksa dudak tiryakisi miyim? Bilmiyorum, lakin ilk yazıda çekilişe katılmak istememin sebebi, şeytanla düeti engellemek..

Malum hırs, köşe, entrika , ego trafiğinde emniyet şeridine dalmak iyidir. Bismillah.. Herkes başkasına acele eder lakin kendine rötarlı gelir. Hızlı bir hu dönüşü sonrası köşeyi buldum. Yo yo doğru anladınız köşeyi dönmek değil köşeyi bulmak derdindeyim.
Yazı başlığından mülhem, parmak gevezeliği yapmadan konuya tüpsüz dalıyorum.

1 - Bu köşede yazarlıkla, helal kesim kasaplığı birbirine karıştırılmayacak kurşun gurmeciliği, kısacası TETİKÇİLİK yapılmayacak. Kurşun gurmeciliği yani tattırdığı kurşunu tatmadan ölmeyen seri çöp balığı.

2 - Bu köşede her telden çalan lakin hiçbir zaman doğru sesi veremeyen detone dalkavuklar adam yerine konulmayacak.! Anlayacağınız yangından önce tutuşan işgüzar tayfasına klima servisim yoktur.

3 - Yoklukları jeneratörle doldurulabilecek yürüyen abajurlar aydın diye yutturulmayacak.

4 - Sadece gol olsun diye KÖŞE vuruşu yapılmayacak.

5 - Alçaklıkta yüksek yapanlara, iyi derecede yalancı dile hakim olanlara,kibir teri dökenlere, dönüş yapılmayacak lakin klavye rövaşatası denenebilir. (Anladınız)

6 - Maide Suresi 8. Ayet okunmadan yazıya başlanmayacak. Meali: Ey iman edenler, adil şahidler olarak, Allah için, hakkı ayakta tutun. Bir topluluğa olan kininiz, sizi adaletten alıkoymasın.

7 - Din, dil, ırk bayiliği vermeye çalışan tekelci kafalarla savaş mübahtır. Lakin bel altı vurmaya kalktıklarında direkt silecekler çalıştırılacak muhatap alınmayacak.

8 - Yazıya konu olmuş kişilerin fiziki coğrafyalarıyla asla dalga geçilmeyecek. Fikri olmayanın frikiği de makbul değildir kavlinden.

9 - Eğer bu köşeden size haber vereceksem Hucurat suresi 6.ayetten bi haber olunmayacak. Meali: Hucurât 6 – Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın.

10 - Kan tiryakilerini barış öksürtür. Bu köşede hangi kesimden olursa olsun kandan adamlara yer verilmeyecek.

11 - Ve yine hangi partiden olursa olsun evinde köşe koltuğunda test sürüşü yapmadan makam koltuğunu hazmetmeye çalışan, egosu tavan süsü zatların hizmetleri umurumda olmayacak.

Evet daha fazla madde yazma enerjimi bir yerde bitirmek zorundayım. Bir gün saç rengini dikine turuncuya boyayıp, yer çekimiyle güreşen apaçi enerjisinde, diğer gün sağ salak sol soğan replikleriyle yönünü bulmaya çalışan avare bezginler arasında eğlencelik gündem malzemesi buluruz elbet.

İki türlü yıldızları seyredebilirim . Ya göğe bakarak, ya da kafama aldığım saksı darbesinden sonra. Şu sıralar saksı darbesi sonucunda gündüz vakti yıldız sayanlar taarruzundayız kabul. Fotojenik gaf üstatları da iyi malzeme veriyor orası da tamam. Bu durumda gülmekten ölürsem mezar sponsorum da en çok malzeme verendir...

Anlaşıldı...

Eyvallah...