Medya
22 Ara 2021 10:02 Son Güncelleme: 22 Ara 2021 10:38

Eski AKP'li isim 'bir gecede 5 lira düşen dolar'ı yorumladı: 'Önceden haber almış bazı uyanıklar...'

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün açıkladığı yeni ekonomik tedbir paketine ilişkin değerlendirmelerini aktardı.

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü yazısında, "Kervan yolda düzülür mantığına devam… Ne bir strateji var ne de uzun vadeli bir plan… Bu da olmazsa başka bir modeli deneriz… Nasıl olsa milletin yastık altında tonlarca altını var!..  Dolar 18 küsürlerden beş lira aşağı düştü diye göbek atan, halay çeken ahalimiz  var üstelik… Dün sosyal medyada dolaşan  halay görüntülerini acı acı izlerken bir de geyik muhabbetine rastladım; 'Dolar gördüğü yeri unutmaz'!.." ifadelerini kullandı. 

"Ekonomik değerlendirmelerin ne kadar gerçekçi olduğunu kısa zamanda göreceğiz… Tayyip Erdoğan, en en yeni paketi açıklar açıklamaz bunun baskın seçim yatırımı olduğunu da iddia edeneler vardı." ifadelerini kullanan Takan, bu iddiaları eski AK Parti İstanbul Milletvekili Emin Şirin'e sordu.

Şirin, ”Hükümet kendisi icraatları ile yeterli güveni tesis edemediği için ortaya devleti ve devlet hazinesini koymak mecburiyetinde kaldı. Yani sen, hükümet yetemedin, devleti koydun” dedi. 

Emin Şirin’e “Ne oldu da dolar bir gecede 5 lira birden düştü. Yoksa bu bazı çevrelerin iddia ettiği gibi ‘keriz silkeleme’ operasyonu” mu diye soran Takan'a Şirin’in cevabı şöyle oldu:

“Dolardaki ani düşüş normal bir piyasa tepkisi değil. Sayın Cumhurbaşkanının açıklaması piyasalar kapandıktan sonra oldu. Piyasadaki işlem hacmi de 1 milyar dolar civarında. Bu işlemlerin daha ziyade kamu banklarının işlemleri olduğunu düşünmek makul olur. Bu arada, (burayı gülerek söyledi-aht-) inşallah, önceden haber almış bazı uyanıklarda işlem yapmamıştır.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.