Polemik & Kulis
29 Ara 2015 17:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:16

Es Medya'da üst düzey atama! Digital Grup Genel Yayın Yönetmenliğine hangi isim getirildi? (Medyaradar/Özel)

Ortadoğu'dan verdiği haberlerle bilinen gazeteci Es Medya Digital Grup Genel Yayın Yönetmeni koltuğuna oturdu.

Twitter'da özellikle Ortadoğu'dan verdiği haberlerle dikkat çeken gazeteci Yusuf Özhan, Es Medya Digital Grup Genel Yayın Yönetmeni olarak atandı. 

Özhan, Esmedya'ya bağlı; Akşam, Güneş, Star,  24 TV, tv4, 360 TV Lig Radyo, Alem Fm, Alem Dergisi, Platin Dergisi'nin dijital yayınlarından sorumlu olacak.

Yeni görevine 1 Ocak 2016 itibariyle başlayacak olan Özhan, son olarak Star gazetesinin Dış Haberler Editörlüğü'nü yürütmekteydi.

Es Medya İnsan Kaynakları tarafından grup içinde yapılan duyuru ise şöyle;

Değerli Çalışma Arkadaşlarımız, Sn. Yusuf Özhan 01.01.2016 tarihinden itibaren ES Medya Digital Grup Genel Yayın Yönetmeni görevine atanmıştır.

Sn. Özhan’a hepimiz adına aramıza hoş geldin diyor, görevinin Grubumuza ve kendisine hayırlı olmasını diliyoruz.

Sn. Yusuf Özhan, Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri lisansı ve Georgetown Üniversitesi’nde İletişim, Kültür ve Teknoloji alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Çeşitli medya kuruluşlarında ve Grubumuz bünyesinde de Star Gazetesi ve TV 24’de görev yapmış olan Sn. Özhan halen Marmara Üniversitesi’nde “yeni medya” alanında doktora çalışmalarını sürdürmektedir.




Yusuf Özhan kimdir?

1986 yılında doğan, ilk ve orta öğrenimi İstanbul’da, lise öğrenimini ise Bahreyn’de tamamlayan Özhan, 2010 yılında Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu.

Georgetown Üniversitesi’nde İletişim, Kültür ve Teknoloji alanında yüksek lisans yaptı. 2010-12 yılları arasında yeni medya araçlarının siyasal iletişimdeki rolü üzerine yüksek lisans düzeyinde araştırmalar gerçekleştiren Özhan, Türk-Amerikan ilişkileri, Körfez ve Suriye hakkında çeşitli düşünce kuruluşlarda araştırma asistanlığı da yaptı.

Marmara Üniversitesi’nde yeni medya araçlarının çatışma ve kriz haberciliğinde kullanımı üzerine doktora çalışmalarını sürdürmektedir.

2012’den bu yana çeşitli medya kuruluşlarında dış politika editörlüğü ve son olarak TRT'nin İngilizce yayın yapan haber kanalı TRT World'ün Online genel yayın yönetmenliği görevini üstlenmiştir. 

MEDYARADAR/ÖZEL