Medya
08 Tem 2015 09:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:43

Ergun Babahan'dan Bayramoğlu'na sert tepki: Cici demokrat'ın U dönüşü

"Cumhurbaşkanı'nın tavrı, Gezi Olayları'ndaki tutum beni de AKP'nin karşısına itti" diyen Ali Bayramoğlu'na en sert tepki Ergun Babahan'dan geldi.

7 Haziran Genel Seçimleri sonrasında AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Ethem Sancak'ın sahibi olduğu bir televizyon kanalında daimi yorumculuk yaptığı program yayından kaldırılan Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu'nun Marketing Türkiye'nin Temmuz sayısındaki röportajının etkisi hızlı görüldü.

Bayramoğlu röportajında "Ben AKP'yi reformcu olduğu dönemde çok destekledim ki hâlâ da Türkiye'ye getirilerinin çok olduğunu düşünüyorum. Ama son dönemdeki siyaset tarzları, Cumhurbaşkanı'nın tavrı, Gezi Olayları'ndaki tutum beni de AKP'nin karşısına itti" açıklamasını yapmıştı. 

"Bazı şeyler bazı insanları koruyor. Mesela beni koruyan şey geçmişim. İslami kesimde bana karşı 28 Şubat'tan kalma bir vefa duygusu var. Bu beni şimdiye kadar korudu ama herkesi koruyan böyle bir durum yok." diyen Bayramoğlu, "... o korunmayanlar gönderiliyor ve yerine çok daha düşük kalitede, Yakup Cemil gibi tetikçilik yapan, fikri düzeyi olamayan ve sadece iktidarı korumayı amaçlayan yazarlar geliyor. Hasan Cemal'ler Cengiz Çandar'lar sahneden indi onların yerine bu isimler geldi." şeklinde sürdürmüştü eleştirilerini...

ERGUN BABAHAN'DAN ÇOK SERT TEPKİ
Bayramoğlu'nun bu çıkışına en sert tepki, içinde yer aldığı hükümete yakın medya gruplarından değil, Cemaat'in yayın organlarından diye anılan Millet gazetesi yazarı Ergun Babahan'dan geldi.

Babahan, seçim sonrası bir anda fikir değiştirdiğini söylediği Bayramoğlu için
Cici bir demokratın kıvrak U dönüşü başlıklı yazısında çok ağır cümleler kurdu.

"Gezi'de tam siper olan, öldürülen, kör edilen gençleri, Berkin Elvan ve ailesine yapılan hakaretleri görmezden gelenler, şimdi Gezi'den itibaren AKP ile arasında mesafe koyduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uzaklaştığını söylüyor" yazan Babahan, Bayramoğlu'nun röportaj verdiği dergiyi de eleştirdi:

"Bunu yapmak için seçtiği mecra da yapmaya çalıştığı işe uygun: Marketing yani pazarlama dergisi. Kendini demokrat olarak pazarlamanın uygun bir ortamı."

İşte Babahan'ın bugünkü köşesindeki yazıdan çarpıcı bir bölüm:

"Gemi hızla su alıyor ve birer ikişer filikalara doluşuyorlar. Sona kalan dona kalacak farkındalar çünkü. Banka hesapları şiştikçe itibarları zayıflıyor. Bunu da görüyorlar ve yeni konjonktüre göre pozisyon alıyorlar.

Gezi'de tam siper olan, öldürülen, kör edilen gençleri, Berkin Elvan ve ailesine yapılan hakaretleri görmezden gelenler, şimdi Gezi'den itibaren AKP ile arasında mesafe koyduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uzaklaştığını söylüyor.

BUNLAR 8 AĞUSTOS DEMOKRATI
Bunu söyleyen Cici Demokrat'ın seçimden bir ay kadar önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağında beşuş bir çehreyle verdiği poz var. Çevresi de bugün 'tetikçi' dediği yazarlarla dolu. Tamamı neredeyse Sabah, Star ve Akşam'dan...

8 Ağustos demokratı bunlar.
Saray'ın ve AKP'nin güç kaybettiğini görünce bir düzeltme yapıp kendilerini ak'lamaya çalışıyorlar. Arşivlerin ortada durduğunu bilmezden geliyorlar. Hükümete yönelik başta yolsuzluk iddiaları olmak üzere tüm eleştirileri darbecilikle suçlayıp bugün MİT TIR'ları haberine sahip çıkarak kendini ak'layacağını zanneden bir çarpık zihniyet var ortada.

GÜVENLİ LİMANA ATLAMAK...
İktidarın 17-25 Aralık'ta da, MİT TIR'ları olayında da Paralel Yapı dediği, ne olduğu belirsiz bir organizmayı suçladığının farkında değil gibi yazmak, naiflik değilse şark kurnazlığının tipik bir örneğidir.

Türkiye'de kendine aydın diyen bir kesimin de en büyük sıkıntısı budur. Konjonktüre göre tavır alıp değişimi hissettiği anda tavır ve durum değiştirmek, kendini güvenli gördüğü bir limana atmak.
Bunu yapmak için seçtiği mecra da yapmaya çalıştığı işe uygun: Marketing yani pazarlama dergisi. Kendini demokrat olarak pazarlamanın uygun bir ortamı. Pazarlamacılar müthiş insanlardır, eşeği boyayıp satan cinsten insanlar. Onun için uyanık olmak gerekir onlara karşı