Polemik & Kulis
21 Eki 2022 17:30 Son Güncelleme: 21 Eki 2022 17:39

Enver Aysever ve Aykut Küçükkaya’nın ‘Cumhuriyet’ kavgası! "Aramızda dostluk hukuku varsa..."

Halk Gazete’nin genel yayın yönetmeni Aykut Küçükkaya ve gazeteci Enver Aysever sosyal medyadan birbirine girdi.

Gazeteci ve TELE 1 programcısı Enver Aysever, Cumhuriyet Gazetesi’ne açtığı işe geri dönüş davasını kazandığını duyurdu.

Aysever sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Arif Kızılyalın’a seslenerek, "Dostlar; @cumhuriyetgzt eski yayın yönetmeni @aykutkucukkaya iftira yazısı yazmış, bunu fırsat bilen vakıf yazılarıma son verip, işten çıkarmıştı. Yüksek mahkeme son kararı verdi ve “göreve iade” hükmüyle dava sonuçlandı. Şimdi onlar düşünsün. Ne yapacaksınız @arifkizilyalin?” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Gazetesi’nden tazminat istemediğini belirten Aysever paylaşımlarını şöyle sürdürdü; Eğer hukukun üstünlüğüne inanıyorsanız tazminat yerine köşemi verirsiniz ve ifade özgürlüğüme saygı duyar, haksızlığı gidermiş olursunuz. Okurlara çağrımdır.

Hukukun gereğini yapıp #İlhanSelçuk’a yaraşır mı davranacaksınız yoksa Saray gibi mi uygulama yapacaksınız sayın @arifkizilyalin? Bu da sizin sınavınız. Köşemi verin, orası sizin değil okurların!

AYKUT KÜÇÜKKAYA’DAN ENVER AYSEVER’E JET YANIT!

Cumhuriyet Gazetesi’nin eski genel yayın yönetmeni Aykut Küçükkaya, Enver Aysever’in iddialarına Twitter’daki iddialarına alıntılayarak hızlıca yanıt verdi.

Küçükkaya, “Sevgili Enver… 1- Senin yazılarına son veren Cumhuriyet Vakfı değil seni gazeteye yazar yapan Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu’dur. 2- Köşe yazımda Yayın Kurulu’nun kararını okurlara duyurumdur, yazım ektedir. Artık yanıltıcı bilgilerle kamuoyunu meşgul etmesen, iftira atmasan!  

Sevgili Enver… Ben bu yazıyı Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu senin köşe yazarlığına son verdikten sonra kaleme aldım… Okuru bilgilendirmek için… Eğer hala aramızda dostluk hukuku varsa biraz önceki twitin de bana attığın iftira için “özür dilersin”” ifadelerini kullandı.

İkili tartışmalarını şöyle sürdürdü;