Medya
18 Eki 2010 08:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:43

EN DEĞERLİ KÖŞE YAZARI KİMDİR? SİZ GAZETE PATRONU OLSANIZ, HANGİSİNİ TERCİH EDERSİNİZ?

İşten atılmasıyla patronuna devlet ihaleleri kazandıran mı,"yeni döneme" ayak uyduran mı?

Ödüllü yarışma: ‘En değerli köşe yazarı’ kimdir?

KÖŞE yazarlarının geleceği ile ilgili ilginç bir tartışma yürüyor. Ertuğrul Özkök, Dünya Editörler Forumu’nda yapılan bir konuşmayı aktarmıştı. Konuşmanın ana fikri, gelecekte gazete köşe yazarlarının daha önemli hale gelecekleri idi.

Doğal olarak bu konu gazetelerde tartışılmaya başlandı. Yandaş medyada yazan değişik köşe yazarları, meslektaşlarına akıllar verdiler, “Kendinizi yeni döneme uyduramazsanız yok olursunuz” dediler.
“Yeni dönem”den kasıt, AKP yandaşı olmak!

Referandumdan sonra yaşadıklarımız da bu görüşü destekliyor aslında. “Yeni döneme” ayak uyduramazsanız ne köşe yazarı olarak, ne gazete yöneticisi olarak ne de gazete patronu olarak bir geleceğiniz olmayabilir!
CHP Milletvekili Turgut Dibek geçenlerde bir açıklama yaptı.

“Bekir Coşkun’un, Habertürk Gazetesi’nden ayrılmak zorunda kalmasıyla, Çayırhan Kömür Sahası 3. ve 4. bölümlerinin işletmesinin Ciner’e verilmesi arasında ilişki var” dedi.
Aynı şeyi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da gazete yöneticilerine söylemişti.
Çayırhan’daki 1. ve 2. bölümleri Turgay Ciner’in şirketi işletiyor. Bu nedenle üç ve dördüncü bölümlerin ona verilmesinde tuhaflık yok.

Tuhaflık önce ihaleye çıkılması, sonra ihalenin ertelenmesi, Bekir Coşkun’un işten çıkarılmasından bir gün sonra işletmenin ihalesiz olarak Ciner’e verilmesinde yatıyor.

Belli ki Ciner mesajı almış, Bekir gitmiş, ihaleden vazgeçilip, işletme ihalesiz olarak Ciner’e verilmiş. Elbette bu sistem gerçekten böyle mi işledi, bilemiyorum. Ama akla uzak gelmiyor.
Şimdi bu bilgiler ışığında bir tartışma da ben açmak istiyorum:

En değerli köşe yazarı kimdir? İşten atılmasıyla patronuna devlet ihaleleri kazandıran mı, “yeni döneme” ayak uyduran mı? Siz gazete patronu olsanız, hangisini tercih edersiniz?

Mehmet Y. YILMAZ / HÜRRİYET