Medya
13 Eyl 2012 08:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:08

'''EMİR'İN YOLU' YOL DEĞİL YA YİNE KENDİ BİLİR''

"Adını Feriha Koydum" dan Emir'in Yolu'na dönüşen yazıya tv eleştirmenlerinden uyarı yağıyor

‘Emir’in Yolu’, yol değil ya, yine kendi bilir!

Ben şahsen hiç beğenmedim Emir’in hâlini. Üst baş dökülüyor, acı içinde Mecnun gibi dolaşıyor sokaklarda, en çok da Feriha’nın mezarı başında oturuyor. Yakınlarının ilgisini reddediyor, kimseyle konuşmuyor, arada gidip Feriha’nın babasının kapıcılık yaptığı, her şeyin olup bittiği o mahut apartmanı seyrediyor dalgın dalgın.

Bir de, nerde bir gasp olayı, yangın ya da kavga var, kafadan dalıyor Emir; kiminde insanları kurtarıyor, kiminde dövülüyor, hırpalanıyor, ölümle burun buruna geliyor ama kılı bile kıpırdamıyor, çünkü aslında ölmek ve büyük aşkı Feriha’ya kavuşmak istiyor.

Bu dünya ile işi bitmiş gibi görünüyor Emir’in.

Yalnız anlaşılan o ki, iştahı pek yerinde; beslenmesine dikkat ediyor herhalde, zira epey kilolanmış görünüyor.

Doğrusu saçları da dikkatimi çekti; acı çeken, terk-i dünya etmiş insanların saçları sakalları birbirine karışmaz mı?

Emir’in saçları asker tıraşı kesilmiş. Acaba sıhhi nedenlerle mi diye düşündüm önce, hani terk-i dünya psikolojisi hijyene pek pabuç bırakmaz ya, o yüzdendir belki dedim, hani bit mit uğramasın semtine diye.. ama aşk acısı yüzünden terk-i dünya etmiş biri böyle takır takır akıl yürütüp, gidip berber koltuğuna oturmaz herhalde değil mi?

Adını Feriha Koydum, Feriha’yı canlandıran Hazal Kaya’nın diziyle kontratı bitip de başka bir projeye geçince, Emir’in Yolu’na dönüştü. Geçen sezonun en çok seyredilen dizilerinden biri olduğu için bitirilmesine gönlü razı gelmedi herhalde kanalın ve yapım şirketinin.

Diyelim ki, dizinin başrol oyuncularından biri ayrıldı diziden. Senaryo da zorunlu kaldı bu karakteri öldürmeye. Seyirci bunu anlar ve kabul eder zaten, medyadaki haberlerden de öğrenir her şeyi.

Ama bu durum sömürülmeye başlanırsa, o drama rayından, seyirci de zıvanadan çıkar.

Feriha’nın yapım şirketi ve kanal, madem diziye mutlaka devam etmek istiyor; o zaman yapılacak şey bence Feriha’nın ölümü üzerine bu kadar gitmemek, belki sadece teğet geçmek, dramayı yeni yaratıcı temalarla zenginleştirmekti.

Bu arada köyden üniversiteye gitmek için gelen Feriha’nın kuzini konusu da beni epey korkutuyor doğrusu; kızın gizli gizli ve hayranlıkla Emir’i izlemesi filan.. Emir’i daldığı melankoliden bu kuzin mi kurtaracak yoksa?

Yavu bu Emir’in gönlü hiç çıkmayacak mı hep aynı apartmanın görevli dairesinden, diye de bir sorasım var doğrusu.

Telesiyej / TARAF