Gündem
13 Mar 2010 10:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:09

EMD ALTIN KALEM ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Altın Kalem Ekonomi Muhabirleri Derneği Ekonomi Basını Başarı Ödülleri törenle verildi.

Altın Kalem Ekonomi Muhabirleri Derneği Ekonomi Basını Başarı Ödülleri, Rixos Grand Ankara’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene siyaset ve medya dünyasından çok sayıda kişi katıldı.
Törende, Televizyon Haber-Röportaj ödülünü "IMF Başkanı: Hala sosyalistim" haberiyle Burcu Göksüzoğlu (NTV/CNBC-e) Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in elinden aldı. Bakan Şimşek yaptığı konuşmada, Türkiye’de ekonomi muhabirliği yapmanın büyük zorluklar içinde gerçekleştiğini belirtirken, Türkiye’nin bölgesinde gelişmekte olan en önemli ekonomilerden biri olduğuna dikkat çekerek, ekonomi muhabirlerine fedakâr çalışmaları için teşekkür etti.
Ajans Haber dalında "Keban’ın Gecekondusu, Boğaz’ın 6 Yalısına Bedelmiş" haberi ile ödüle layık görülen Türkan Al (A.A), rahatsızlığı nedeniyle ödül törenine katılamadı. Al’ın ödülünü Metin Türkyılmaz, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın elinden aldı. Bakan Çağlayan yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, IMF’in akreditasyonuna ihtiyacı kalmadığını ifade etti. Türkan Al ise gönderdiği mesajda medyadaki kutuplaşmaya dikkat çekti ve muhabirlerin yazdıkları haberler nedeniyle "Kapının önüne konulmadığı günler" dilediğini kaydetti.
Gazete Haber-Söyleşi dalında "GDO’cu Şirketten Hamal Rüşveti" haberiyle ödül kazanan Seçkin Ürey’in (Gazete Habertürk) ödülünü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız verdi.
Dergi Haber-Söyleşi alanında "Tefeciler Sonunda İnterneti de Keşfetti" başlıklı haberiyle ödüle ulaşan Barış Bekar (Para Dergisi) eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’in elinden ödülünü aldı. Bekar, konuşmasında gazetecilerin Ankara’da siyasetten İstanbul’da ticaretten korkar hale geldiğini ifade ederek, "Artık soru sormaktan korkuyoruz" dedi.
İnternet Ekonomi Haberi kategorisinde "Krizde Tarihin En Büyük Gelin Kaynana Anlaşması" Aysel Alp’in (Hürriyet İnternet) ödülünü CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin verdi.
Fotoğraf dalında "Kriz" başlıklı fotoğrafı ile kazanan Gürsel Eser’e (A.A) de ödülünü DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi verdi. Eser yaptığı konuşmada, intihar girişimini fotoğrafladığı vatandaşın altı ay sonra yeniden bir intihar girişiminde bulunduğunu ve bunun sonucunda vefat ettiğini belirterek krizin etkini işaret etti.
Radyo Ekonomi Programı alanında Ekonomi Günlüğü programı ile ödül kazanan Falih Akıcı’ya (TRT Radyo 1), ödülünü SPK Başkanı Vedat Akgiray takdim etti.
Yerel Medya dalında "Rhodiapolis Halkının Yüksek Vergi Şikâyeti" başlıklı haberi ile Mehmet Çakmak (A.A Antalya) ve "Hangi Su Güvenli?" haberiyle de Mehmet Ali Solak (Hatay Güney Rüzgarı Dergisi) kazandı. Çakmak ve Solak ödüllerini Sümer Holding Menel Müdürü Sezai Ensari’nin elinden aldı.
Özden Alpdağ Özel Ödülü’nü ise IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantılarında hem sokağın hem salonun nabzını tutarak, muhabirlik heyecanıyla genç meslektaşlarına örnek olduğu için Meliha Okur (Sabah/ ATV)’a Nazan Alpdağ tarafından verildi.
Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek ve AA Genel Müdürü Hilmi Bengi de Yaşar Bakan Özel Ödülü’nü Çalışma hayatının, ekonominin en önemli parçalarından birisi olduğunu unutmamak adına, TEKEL işçilerini ilk günden itibaren kar kış, gece gündüz demeden izleyen muhabirleri temsilen İdil Güngör(NTV), Gonca Şenay(CNN Türk), Göksel Yıldırım(A.A), Mürşide Esmek(ANKA), Cem Gurbetoğlu’na (Evrensel) takdim etti.
ANKA Ajansı muhabiri Mürşide Esmek yaptığı konuşmada, kendisine gazetecilik yolunu açan Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfına, ANKA ajansındaki çalışma arkadaşlarına teşekkür ederken, "TEKEL işçilerine selam olsun. Son sözü direnenler söyler" şeklinde konuştu.

ANKA