Polemik & Kulis
07 Ağu 2013 04:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:20

EKREM DUMANLI'DAN AK PARTİLİLERE MEHMET BARLAS ÇAĞRISI; İÇİNİZE SİNİYOR MU?

Sabah başyazarı Barlas ve Zaman Genel Yayın Müdürü Dumanlı arasındaki Gülen, Cemaat ve Hükümet polemiği tam gaz devam ediyor.

Daha önce Today's Zaman gazetesinin muhaliflerin sözcüsü haline geldiğini ileri süren Mehmet Barlas'a hem grubun İngilizce gazetesi Today's Zaman'dan hem de dün Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'dan yanıt gelmişti.

"BAŞYAZAR AMA PARTİ SÖZCÜSÜ GİBİ YAZIYOR"

Dumanlı köşesinde Barlas'ın bir parti sözcüsü gibi yazmaya başladığını ileri sürmüş ve şöyle yazmıştı:
 
"Başyazarlığını yaptığı gazetenin ombudsmanı kovuluyor; ona bir kelime ile itiraz etmiyor..."

CEMAAT GÖREVLİSİ GAZETECİ ÖZGÜR OLMAYI ANLAMAZ

Sabah başyazarı Mehmet Barlas ise bugün köşesinde Dumanlı'ya yanıt verdi. Kimsenin sözcüsü olmadığının altını çizen Barlas,"komploculara karşı Başbakan Erdoğan'ı savunuyorum." yazdı  ve ekledi: "Özgür, bağımsız ve özerk olmayı Cemaat görevlisi bir gazetecinin anlaması kolay değildir."

DUMANLI TWİTTER'DAN YANIT VERDİ

Dumanlı ise Barlas'a twitter'dan yanıt verdi. İşte Ekrem Dumanlı'nın yazdığı mesajlar:
 
"Bir basyazar beyi haksiz sozlerinden dolayi elestirdim. kaliteli bir cevap beklerdim. Maalesef polemik seviyesine bile çıkamamış. Üzücü
 
+ neymiş? Cemaatler STK değilmiş. Ne sosyoloji oyle der ne siyaset bilimi. İnsan bu konuları yazmadan bir kaynak taraması yapar. Bi zahmet+

+ o başyazar beye en azından bir kitap tavsiyesi yapayım kusura bakması: DİN KENT CEMAAT/ FETHULLAH GULEN ORNEGİ...

Bazı Ak Partili dostlara şaşıyorum. Bu bey hocaefendiye Soros dediginde İslamciligi KGB'ye Erdoğan'ı Putin'e benzetiyor. İcinize siniyor mu!
 
+ hatta Soros benzetmesini Rus gazeteci yapıp bas yazar onaylıyor, İslamcılıga KGB, Basbakan'a Putin diyen bu beyefendi. Siniyor mu içinize+

Gazeteci mert olmalı dürüst olmalı.. Bir medya patronunun (!) siparişi ile yazı yazan ya da tv programi yapan kişiler ayıp ediyor."