Polemik & Kulis
05 Mar 2024 12:27 Son Güncelleme: 05 Mar 2024 17:17

Ekol TV’den önemli bir transfer daha! Ankara Haber Merkezi Kamera Servisinin başına getirildi...

Ekol TV’den yeni transfer haberi geldi. Başarılı isim Ekol TV’nin kadrosuna katıldı.

Nisan ayında yayın hayatına başlamaya hazırlanan Ekol TV, Hazal Ateş’in Ankara Temsilciliği’ne atanmasının ardından kadrosuna önemli bir ismi daha kattı.

2014 den itibaren Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanlığını yapan, 30 yıllık haberci deneyimine sahip, parlamento haberleri , savaş, afet ve bir çok haberleri takip eden, program yapımcılığı ve sunuculuk da yapan sektörün duayen ismi Aytekin Polatel, Ekol TV’nin Ankara Haber Kamera Servisi’nin başına getirildi.

AYTEKİN POLATEL KİMDİR?

1973 yılında Ankara’da doğan Aytekin Polatel, 1993 yılında Kanal D Ankara Haber Merkezinde Haber Kameramanı olarak göreve başladı. Ardından sırasıyla Kanal E, CNBC E , Ntv, Habertürk, ve Atv-A Haber bünyesinde çalışıp 13 Mart 2023 tarihinde emekli oldu.En son Kanal B’de 11 ay çalıştıktan sonra 1 Mart itibariyle de Ekol Tv Ankara Haber Kamera şefi olarak göreve başladı.

1998 ve 1999 Yıllarında “Gizli El ve Uçan Halı “ rumuzlu görüntüleri ile yılın haber kategorisinde Türkiye Haber Kameramanları Derneği yarışmalarında ödüle layık görüldü. Ulusal ve uluslararası bir çok yarışmada özel ödül sahibi olan Aytekin Polatel, konferanslarda ve sempozyumlarda konuşmacı olarak katıldı.

2014 yılından itibaren Türkiye Haber Kameramanları Derneği başkanlığını sürdüren ve bir çok önemli projeye imzasını atan Aytekin Polatel “Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışmasını ve 2017 yılından itibaren köy okullarında okuyan 9/14 yaş arasındaki çocukları “Benim Hikayem” projesi kapsamında her yıl 10 bin çocuğa kamera, senaryo ve kurgu eğitimleri verdi. Bir çok İletişim Fakültelerinde genç meslektaşlarına tecrübe aktarımı ve eğitimler verdi.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Yayın Evini 2017 yılında kurarak “ kalkışMA” ve “sarsılMA” isimli kitapları basıma hazırlanmış, son olarak Gazze Ablukasını konu alan “kuşatMA” isimli kitabı basıma hazırlama aşamasında.

2022 yılında itibaren Basın Kartları komisyon üyesi olan Aytekin Polatel, evli ve 3 erkek çocuk babası.