Medya
29 Mar 2010 09:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:11

''DURUN SİZ KARDEŞSİNİZ!..'' AHMET HAKAN HANGİ ÜNLÜ İSİMLERİ KARDEŞ İLAN ETTİ?

Haftasonu Gazete Habertürk'te yeralan "Cem Karaca ile Barış Manço kardeş çıktı" haberine kafayı takan Ahmet Hakan hangi isimleri kardeş ilan etti?

Durun, siz kardeşsiniz

CEM Karaca ile Barış Manço aslında kardeşmiş!

Bu “bomba haber”, bendeki gazetecilik kuşkusunu iyiden iyiye kışkırtmış durumda.

Kendi kendime “Ön alayım bari” dedim ve hemen aşağıdaki listeyi çıkarıverdim:

* * *

-  HANDE İLE DEMET: Hande Yener ile Demet Akalın’ın yönelimleri, tepkisellikleri, sanatsal devinimleri, izlek beraberlikleri o kadar yoğun ki, bunu ancak “aslında ikisi kardeş” şeklinde bir haber paklar.

-  CEZMİ İLE TUNA: Biri derin, diğeri politik. Biri arabesk, diğeri çağdaş duyarlılık sahibi... Biri satırlarla avlar, diğeri avını satırlarla oyalar... Cezmi Ersöz ile Tuna Kiremitçi’den söz ediyor ve hükmümü veriyorum: Bu ikisi “kardeş” değilse bile kesin emmioğludur.

-  BÜLENT İLE MUHARREM: İkisinin de malda mülkte gözü yok... İkisi de hitabette usta... İkisi de bazen romantik, bazen erkeksi... Muharrem İnce ile Bülent Arınç, aynı ocağın biri sola, diğeri sağa kaçan iki oğluna benzemiyor mu?

-  YILDIZ İLE GÜLRİZ: “Tiyatroya gönül vermek” ile “yıllara meydan okumak” diye bir kardeşlik türü var mı? Bilmiyorum... Ama hissettiğim bir şey var: Yıldız Kenter ile Gülriz Sururi arasında “tiyatro kardeşliği” ile “yıllara meydan okuma kardeşliği” kesin var.

-  GÜNERİ İLE JACK: İkisi de kaşlarıyla konuşuyor... İkisinin de yaşı yok... İkisinin de gülümsemesi tuhaf... İkisi de puroya düşkün... İkisi de iyi yaşamaya meraklı... İkisi de artistik hareketler çekiyor... Eh, daha ne olsun... Güneri Civaoğlu ile Jack Nicholson arasındaki bunca benzerlikten bir şey çıkmaz mı?

-  MEHMET ŞEVKET İLE AYŞEGÜL: İkisi de antika meraklısı... İkisi de eskiye öykünüyor... İkisi de kedi sever... İkisi de hayatlarının bir döneminde bir Arap ülkesinde kaçak yaşadı... İkisi de zarafet ve görgü peşinde... İkisi de rikkatli... Bu durumda Mehmet Şevket Eygi ile Ayşegül Tecimer’in soy kütüklerinin araştırılması gerekmez mi?

Ahmet Hakan/Hürriyet