Gündem
11 Ara 2015 10:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:14

Donald Trump'ın Amerikan kartalıyla imtihanı!

Dünyanın şu sıralarda en çok konuştuğu isimlerden biri şüphesiz ABD başkan adayı Donald Trump

Times dergisinin yılın insanını seçtiği liste için bir poz vermek isteyen Trump, milliyetçi bir tercihin kurbanı oldu desek yeridir.

Her ülkenin milli bir sembolü vardır. ABD'nin de meşhur Amerikan Kartalı, milliyetçi bir sembol olarak hemen her ABD'linin sığındığı bir figür. ABD başkan adaylarından Donald Trump da bu figürün cazibesinden faydalanmak isteyenlerin başında geliyor. Son dönemde yaptığı açıklamalarla gündemden bir türlü düşmeyen ve eleştirilerin hedefi olan Trump bu sefer de Amerikan kartalının hışmına uğradı...

Times dergisine yansıyan yukarıdaki pozları görenler Trump'ın Amerikan kartalıyla oldukça karizmatik göründüğünü düşünmüş olabilir ama işte sosyal medya kimsenin gözünün yaşına bakmıyor. Çekimlerin kamera arkası sosyal medyaya yansıyınca, Trump'ın karizmasına karizma katacağını düşündüğü bu pozlar başına bela oldu. Kamera arkası görüntülerine bakınca Amerikan kartalının Trump'ın karizmasını silip süpürdüğü görülüyor.

ABD'de sosyal medya kullanıcıları arasında, şu sıralarda Trump'ın saçını dağıtan, korkutan "Sam Amca" adındaki kartalın gerçek bir Amerikalının nasıl olması gerektiğini gösterdiği konuşuluyor.