Gündem
28 Haz 2011 16:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:30

DOĞU ANADOLU GAZETECİLER CEMİYETİ İDDİALARI İSPATA ÇAĞIRDI!

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu "kriz" haberleri üzerine bir açıklama yaptı...İşte yapılan açıklama..

KAMUOYUNA DUYURU
 
Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nde Yönetim Kurulu’nun oy birliğiyle aldığı karar sonucu 25 Haziran 2011 Cumartesi günü OLAĞANÜSTÜ KONGRE gerçekleştirildi. Kongrede iki başkan adayı DAGC üyelerinin desteğini istedi ve seçim sonucunda Feridun Fazıl ÖZSOY ve listesi 95 delegenin bir oyu geçersiz;  56’sının oyunu alarak seçimi kazandı.
Genel Kurul salonunda Erzurum’daki bütün üyelerin ayağına giderek onları desteğini alıp, DAGC çatısı altında bütünleştirmeyi taahhüt eden ancak seçimi kaybedince bu sözünü unutan arkadaşlarımız bir takım iddialar ileri sürerek Cemiyetimize toplu bir istifa dilekçesi göndermişlerdir. Basında yer alan bazı maksatlı açıklamalar karşısında DAGC Yönetimi olarak bir açıklama yapma lüzumu hissedilmiştir. 
1- İstifa tek taraflı bir niyet göstergesidir ve Yönetim Kurulumuzca ilk toplantıda bu dilekçe gündeme getirilecektir.
Ancak Cemiyetimize gönderilen dilekçeden ve bazı imza sahiplerinin beyanlarından anlaşılacağı üzere söz konusu dilekçeye bir takım arkadaşlarımızın imza koymadığı, gıyaplarında başkaları tarafından imzalandığı ve kamuoyuna deklare edildiği anlaşılmıştır.
2- Seçime katılan Başkan Adayı arkadaşımız, doğal olarak seçim sürecinde Erzurum merkezi ve diğer illerde ikamet eden gazetecileri ve kurumlarını ziyaret etmiş, kendilerine yemek vermiş ve seçimde destek talebinde bulunmuştur. İl dışındaki bazı üyeler de kongreye katılmak üzere davet edilmiştir.
3- Kongre sonucunda seçimin kaybedilmesi üzerine kendilerini desteklemeyen üyeleri gazeteci olarak nitelememek ne kadar doğru bir davranıştır anlamak mümkün değildir.
4- Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti, Doğu Anadolu bölgesinde aktif yazılı, görsel ve sözlü basında görev yapan 150 civarında aktif gazeteciyi bünyesinde barındırmaktadır. Birilerinin iddia ettiği gibi ‘emir eri’ değil, onurlu gazetecilerdir. Yine Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin bünyesinde GAZETECİLİK mesleğini icra edenlerin dışında kimse bulunmamaktadır. Bunu iddia edenler iddialarını ispat edemezlerse müfteri durumuna düşeceklerdir.
5- Kaldı ki, iddiaları doğru ise seçim sürecinde ‘gazetecilik mesleğinin dışındaki insanlardan oy istemenin’ mantığını açıklamak durumundadırlar.
6- Yine DAGC Genel Kurulunda; “DAGC çatısının altında herkesi birleştirme” söyleminin  yanı sıra  bir takım taahhütler yapanların, seçimi kaybedince bazı üyelerin gerçek imzasını dahi almadan isimlerini listeye yazıp istifa etmelerini üyelerimizin takdirine bırakıyoruz.
7- Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin bütün üyeleri gazetecilik yapmakta ve hepsi son derece saygın meslektaşlarımızdır. Cemiyetimizin genel kurulu öncesinde hazırlanan HAZİRUN listesine seçimi kaybeden arkadaşlarımızın her hangi bir itirazı da olmamıştır.
8- Demokrasiler kurumlar ve kurallar manzumesidir. Bu manzumenin en önemli unsuru da SANDIK ve SEÇİM’dir…
DAGC Yönetimi olarak yazılan ve konuşulanları ‘seçim kaybetmenin hezeyanı’ olarak değerlendiriyoruz.
9- Camiamızın tamamına dün seslendiğimiz gibi bir kez daha seslenerek, birleştirici çatının DAGC olduğunu, hiçbir şarta bakılmaksızın, tüzüğümüz kuralları dâhilinde herkesi bu çatının altına bekliyoruz.
Meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygı ile duyurulur. 28.06.2011
 
DOĞU ANADOLU GAZETECİLER CEMİYETİ
YÖNETİM KURULU