Polemik & Kulis
01 Ara 2014 11:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:57

Doğan Grubu'nda tenkisat tam gaz sürüyor! Hangi emektar isimlerle yollar ayrıldı? (Medyaradar/Özel)

Doğan Medya Grubu'nda yüzde 30 küçülme amacıyla başlatılan tenkisat son hızıyla devam ediyor.

Doğan Medya Grubu'nda %30 küçülme adına Kanal D'den, Doğan Haber Ajansı'ndan ve Hürriyet Gazetesi'nden yıl başına kadar işten çıkartma ve kendi isteğiyle ayrılıkların devam edeceği öğrenildi.

Hürriyet gazetesinden şu ana kadar her bölümden onlarca insan ile yollar ayrıldı.Gazetenin emektarı Hasan Kılıç'ın kendi isteğiyle ayrılığının yanı sıra, yıllardır İstanbul'da başbakan ve siyasi takip yapan Mustafa Küçük de grupla yollarına ayıran isimler arasında. Hasan Kılıç yıllarca sorumlu yazı işleri müdürü olarak görev yapmış, son olarak da yayın sahibi temsilcisi olarak künyede yeralıyordu.

ANKARA BÜRODAN DA ÇIKIŞLAR VAR

Hürriyet Gazetesi'ndeki tenkisat depremi Ankara Büro'da da yaşanıyor.

Gazetenin usta foto muhabiri Fahir Arıkan ile Başbakanlık ve savunma muhabiri Cengizhan Çatal da depremden nasibini alan isimlerden oldu.

İşten çıkartmaların yazı işleri ekibine uğrayacağı öğrenilirken, çalışanlara kendi istekleri halinde de tazminatları ödenerek gazeteyle bağları kesiliyor.

Kanal D'de ise haber merkezinde yapılan işten çıkartmaların yanı sıra iç yapımlarda da büyük bir kıyımın olduğu ve programlarda çalışan onlarca kişinin işten çıkartılmasının ardından 5 kişinin yaptığı işleri 2 kişinin yapmak zorunda kaldığı konuşuluyor.

İrfan Değirmenci'nin sabah haberlerini hazırlaya ekibin işten çıkartılmasının ardından Beyaz Show'da da çalışan ekipten çok sayıda çalışanın işine son verildi.

Beyaz Show'da skeçlerin ve bir çok eski bölümün yayınlanmamasının sebebinin tenkisat olduğu konuşuluyor.

MEDYARADAR/ÖZEL