Polemik & Kulis
10 Eki 2023 13:24 Son Güncelleme: 10 Eki 2023 13:40

Demirören Medya Grubu’nda üst düzey ayrılık! ‘Bir veda, bir müjde’ diyerek veda etti…

Demirören Medya'da üst düzey ayrılık yaşandı. Usta gazeteci, kurum ile yolları ayırdığını duyurdu.

Demirören Medya Grubu’ndaki ayrılıklara bugün bir yenisi daha eklendi. MedyaRadar’ın özel haberine göre çalışma arkadaşlarına “Bir veda, bir müjde” başlıklı bir yazı gönderen usta gazeteci Bünyamin Aygün, Demirören Medya Görsel Medya Direktörlüğü görevinden ayrıldı.

Uzun yıllar Milliyet Gazetesi'nde Fotoğraf Servisi Müdürlüğü yapan usta gazeteci Bünyamin Aygün, 2020 yılı itibariyle Görsel Medya Direktörüğü görevini yürütüyordu.

‘SONSUZ TEŞEKKÜRLER’ MESAJIYLA AYRILDI

Bünyamin Aygün’ün paylaştığı ‘Bir veda, bir müjde’ başlıklı yazısı şöyle:

Veda:  25 yılın ardından dün itibariyle Demirören Medya ile yollarımızı anlaşarak ayırdık. Ancak 3.5 yıldır büyük emek ve meşakkatli  bir sürecin sonunda belli bir seviyeye getirdiğimiz Görsel Medya Direktörlüğü’nde dolayısıyla dia images’a danışmanlık vereceğim.

Müjde: Türkiye’de, ana akım medyada her anlamda bir ilk olan www.diaimages.com a ilk abonemizi bu hafta kazandırdık.

Hedef: bir yılda 200’ün üstünde abone sayısına ulaşmak.

Öyle ki, kısa sürede 200 bin nitelikli içerik kazandırdığımız portalımıza Google, hem abonelik hem de partnerlik teklifiyle geldi.

Projenin temelinde, üç buçuk yılda oluşturduğumuz, ülkemizdeki köklü ajansların bile başaramadığı Associated Press AP  ve Getty Images gibi saygın ve alanında lider ajanslarla partnerliğimizden kaynaklanan prestijin yattığını gururla bilgilerinize sunmak istiyorum.

Bu gururu yaşamamızda payı olan başta Meltem Hanım olmak üzere Elif Karacaoglu Emrah Kurtoglu ve diğer payidar yöneticilerimize müteşekkirim.

Kuşkusuz medyada, şanla şerefle, geçen 35 yıllık namuslu hayatımı ne dün ne bugün ne de yarın hiçbir komplo girişimine dolayısıyla itibar suikastına müsaade etmeden sürdüreceğimi ve her anlamda desteğini gördüğüm yönetici arkadaşlarımla bilgi ve deneyimlerimi paylaşacağımı içtenlikle belirtmek isterim. Dostluğunu esirgemeyen değerli mesai arkadaşlarıma da sonsuz teşekkürler.”

ÇALIŞMA ARKADAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

Çalışma arkadaşları Aygün’ün anısına çok sevdiği İlhan İrem şarkısıyla hazırladığı bir de “veda videosu” hazırlayarak sosyal medya hesaplarından paylaştı.

BÜNYAMİN AYGÜN KİMDİR?

Bünyamin Aygün, gazeteciliğe muhabir olarak 1989 yılında Trabzon’da başladı. Günaydın, Hürriyet, Türkiye gibi gazetelerin çeşitli illerde muhabirliğini yaptı. Ardından 2003 yılında Milliyet’te foto muhabiri olarak başladı.

ABD’nin Irak operasyonu, Filistin İntifadası, Suriye iç savaşı, İsrail’in Gazze bombardımanı, Mısır darbesi gibi savaşların yanı sıra birçok toplumsal olay ve afetlerde görev aldı.

Gazeteci Aygün’ün, Türkiye gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Sedat Simavi Yılın Gazetecisi Ödülü gibi saygın mesleki kuruluşlardan haber ve haber fotoğrafı dalında çok sayıda birincilik ödülü bulunuyor.

Aygün, ayrıca Türkiye’de bir gazeteciye ilk kez verilen, “Abdi İpekçi Gazetecilik Cesaret Ödülü”nün de sahibi. 2013 yılında haber için gittiği Suriye’de IŞİD tarafından kaçırılarak esir alınan Aygün, yaşadıklarını, “IŞİD’in elinde 40 gün” adlı bir kitapta topladı. Milliyet gazetesinde Fotoğraf Servisi Müdürlüğü yapan Bünyamin Aygün, son olarak Demirören Medya Görsel Medya Direktörlüğü olarak görev alıyordu.