Polemik & Kulis
21 Kas 2023 10:09 Son Güncelleme: 21 Kas 2023 10:23

Demirören Haber Ajansı’ndan olay ayrılık! ‘Üzerime atılan iftirayı…’

DHA’dan ayrılık haberi geldi. Vedasını “Üzerime atılan iftirayı kabul edip yoluma devam etmem istendi. Böyle bir şeyi kabul etmeyince de Demirören Haber Ajansı tarafından işime son verildi” diyerek duyuran deneyimli isim, sert ifadeler kullandı.

Demirören Medya Grubu bünyesinde yer alan DHA’dan ayrılık haberi geldi. Deneyimli DHA muhabiri Aleyna Keskin, kurumun kendisiyle yollarını ayırdığını duyurdu.

“BİRÇOK ŞEYLE MÜCADELE ETTİM…”

“İş yeri ile yıllardır mobbing, baskı ve işim olmayan iş tanımlarının da benden istenmesi gibi birçok şeyle mücadele ettim. Birçok şeyi işimi sevdiğim için görmezden, bilmezden, duymazdan geldim. Ama iş karakterimi zedelemeye ailemi yıpratmaya kadar geldi” diyerek kurumdaki sorunları paylaşan Aleyna Keskin, “Birçok sorun bilinmesine rağmen sümen altı edildi. Aba altından sopa gösterilmeye çalışıldı. Son olarak da üzerime atılan iftirayı kabul edip yoluma devam etmem istendi. Böyle bir şeyi kabul etmeyince de Demirören Haber Ajansı tarafından işime son verildi. Tuzak kurup tuzağı ayağına dolaşanlar da oldu. Her zaman dediğim gibi herkes gönlünün ekmeğini yer. Benim abdestimden şüphem yok ki kıldığım namazdan şüphem olsun” ifadelerini kullandı.

ALEYNA KESKİN KİMDİR?

1 Haziran 1993’te Trabzon’da doğdu. Ordu Üniversitesi Halkla ilişkiler ve Tanıtım bölümünde ön lisans, Anadolu Üniversitesi'nde Medya ve İletişim bölümünde ön lisans tamamladıktan sonra Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Halkla ilişkiler ve Reklamcılık Bölümünde lisans eğitimini halen sürdürmektedir.

2012 yılında Kuzey TV’de muhabir olarak çalıştı. Aynı zamanda Kuzey FM’de sabah haberleri yorumlama radyo programı yaptı.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde muhabir olarak çalıştı. Trabzon sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneğinde (TSGİAD) basın danışmanı olarak görev yaptı. Karadeniz'in Sesi Gazetesi'nde muhabir olarak çalıştı.

İlkhaber Gazetesi'nde Esinti adlı köşesi ile yazarlık yaptı.

TrabzonHabercisi internet haber sitesinde muhabir-editör olarak çalıştı.

2016 yılında 2 yıl boyunca Çay TV’de Trabzon Konuşuyor adlı programın yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nce düzenlenen ‘2021 Yılının Başarılı Gazetecileri Yarışması' ‘Haber Fotoğrafı’ dalında ‘Bu Ne Tesadüf?’ isimli haber fotoğrafıyla, birincilik ödülü aldı.

Bugüne kadar, 2016 yılında girdiği Demirören Haber Ajansı’nda (DHA) muhabir olarak görev aldı. Aynı zamanda çalıştığı ajansın abonesi olan CNNTÜRK, NTV, Habertürk, Global gibi birçok ulusal haber kanalın da canlı yayın muhabirliğini yaptı.