Polemik & Kulis
29 Nis 2014 13:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:07

Demirören Grubu'nda flaş gelişme! Adım adım "havuz" sistemine geçiliyor! (Medyaradar/Özel)

Tüm gözler Demirören grubuna çevrildi. Çünkü Milliyet ve Vatan grubunda köklü değişikliğe gidiliyor. İlk adım ise Vatan Gazetesi’nin Ankara bürosunda atılıyor. Bakın Milliyet ve Vatan nasıl birleşiyor. İşte havuz sistemine geçişin detayları.

Demirören Grubu birtakım radikal kararlar aldı. Bu kararların ardında ise bütçe var. Alınan kararlar en çok da yine kurumda çalışan gazetecilerin canını sıkacak gibi görünüyor. Çünkü Milliyet ve Vatan gazetelerinde havuz sistemine geçiliyor.

PEKİ HAVUZ SİSTEMİ NE, KARARLAR NASIL UYGULANACAK?

Bu uygulama ilk spor servisinde etkisini göstermişti. Mesela maçlar ve antremanlara her iki gazeteden de önceden 2 muhabir giderdi ama artık yeni uygulama ile birlikte sadece bir gazeteden muhabir gitmeye başladı. Bu uygulama sadece spor bölümü ile sınırlı kalmadı.

ANKARA BÜRODA DA HAVUZ HAZIRLIĞI

Spor servisinin ardından bu kez gözler Vatan Gazetesi’nin Ankara’daki bürosuna çevirdi. Çünkü gazete bürosu Milliyet gazetesi ile birleşiyor. Böylelikle siyasetin ve Türkiye’nin nabzının attığı Ankara’da da artık her iki gazeteyi tek bir muhabir tüm etkinliklerde temsil edecek. Bu uygulama ise önümüzdeki günlerde her iki gazetede de can sıkan gelişmelerin habercisi olacak gibi. Çünkü tensikat dalgası hiç de uzakta değil…

MEDYARADAR/ÖZEL