Medya
19 Haz 2015 10:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:40

Demirel'den Aydın Doğan'a "vasiyet" mektubu! 'Barışmayı bilmeyen kavga etmesin'

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök "barışmayı bilmeyenler kavga etmemeli" diyen Süleyman Demirel'in ardından, kısa süre önce Demirel'in Aydın Doğan'a yolladığı bir mektubu köşesine taşıdı.

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök "barışmayı bilmeyenler kavga etmemeli" diyen Süleyman Demirel'in ardından, kısa süre önce Demirel'in Aydın Doğan'a yolladığı bir mektubu köşesine taşıdı.

"AYDIN DOĞAN BARIŞMAYI BİLİR"

Özkök, Aydın Doğan için "barışmayı bilen bir insandır, onurlu bir savaşçıdır" derken Demirel'in vasiyet gibi de değerlendirilecek mektubunu okurlarıyla paylaştı.

MEDYA VE SİYASİLER İÇİN İYİ NİYET MEKTUBU

İşte Özkök'ün "Siyaset ve medya, birbirinden ayrı düşünülemeyecek iki alan. Demokrasinin yürümesi için birbiri ile Siyamlı ikizler gibi ortak kaderi paylaşıyorlar. Ama aynı zamanda bir Habil'le Kabil ilişkisi de olabiliyor... Herkes bir kere daha düşünmeli... Demirel'in son mektubu, bu ülkenin bütün siyasileri ve medyası için çok iyi bir "niyet mektubu" da olabilir..." diyerek yorumladığı o mektubun hikayesi:

"YA SİZ YAYIMLAYIN YA BEN YAZAYIM"
DOKUZUNCU Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ölüm haberini aldığım an o mektup aklıma geldi...
Dün Aydın Doğan'ı aradım: "Aydın Bey, devlet töreninin yapılacağı gün, o mektubu yayınlamalısınız..." dedim ve devam ettim:
"Ya siz yayınlayın ya da izin verin ben yazayım..."
"Sen yaz" dedi...
Bugün, Türkiye'nin kaderine 40 yıla yakın süre etkili olmuş bir siyasetçinin, Aydın Doğan'a yazdığı mektubu yayınlıyorum.
Tarihi 7 Şubat 2015...
Aydın Doğan'a yazılmış ama bana göre Türk milletine seslenen bir vasiyet...
O nedenle benim köşemden yayınlanmasına izin verdiği için Aydın Bey'e çok teşekkür ediyorum.
Çünkü mektubun içeriği, hepimizin, benim ve sizin çocuklarınızın, torunlarınızın geleceği ile ilgili...

İŞTE ÖZKÖK'ÜN YAYIMLADIĞI O MEKTUP