Polemik & Kulis
22 Kas 2013 15:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:46

Defne Samyeli'ne yapılan fişleme mi?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Defne Samyeli’ne kestiği anket cezası TBMM'de tartışıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Defne Samyeli’ne kestiği anket cezası Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nun da gündemi oldu.
 
BDP’li Hasip Kaplan, “TÜİK’in yaptığı anket fişlemesidir” çıkışında bulundu. Tepkisini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ileten Kaplan, “Özel hayata gireceksin, kişilik haklarını yok edeceksin. Bir ayda yediğini alıp bunun istatistiğini yapacaksın. Anayasal olarak sözleşmelere aykırı, suç, bir de üstüne ceza kesiyorlar Defne Samyeli’ne. Bunu yapan AB’de ilerleme kaydettiğini zannediyor ama bu gerilemedir, anket fişlemesidir. Bu istatistik yatak odasının mahremine gidiyorsa farklı tartışma yapmanın anlamı yok” dedi. 
 
NE OLMUŞTU?
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 81 ilde yapılan gelir incelemesi çalışmasın da Defne Samyeli'nin de kapısı çalındı. TÜİK görevlileri tarafından evlerine bir görevlinin yerleştirileceği ve bir ay boyunca o evdeki gelir ve giderin incelenip istatislik rakamlarının oluşturulacağı söylenen Samyeli, görevlilere özel hayatın gizliliği ve vakit sıkıntısını belirterek görevlilere yardımcı olmayınca Samyeli'ye 923 TL para cezası kesildi.