Polemik & Kulis
22 Mayıs 2021 10:51 Son Güncelleme: 22 Mayıs 2021 13:44

Cumhuriyet'te 'açıklama' krizi! Hangi köşe yazarı yazılarına son verdi?

Cumhuriyet gazetesinin, Can Dündar'ın genel yayın yönetmenlik yaptığı döneme dair hedef gösterici tutumu tartışmalara neden oldu. Alp Erinç Yeldan köşe yazılarına son verdi.

Bir süredir İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedefinde olan Cumhuriyet, gazetenin geçmişini sahiplenmeyerek Can Dündar yönetimindeki kadroları hedef gösterdi.

Gazete, birinci sayfasından 'Açıklama' başlığıyla yayınladığı haberde, Can Dündar'ı 'İkinci Cumhuriyetçi' olmakla itham ederek, "Soylu, TRT Haber’deki programda, Cumhuriyet gazetesini suçlarken verdiği örneklerin çoğunluğu, Can Dündar’ın başında bulunduğu İkinci Cumhuriyetçi bir ekibin Cumhuriyet gazetesini yönettiği döneme denk gelmektedir. Oysa, bugün Cumhuriyet gazetesi, bu ekibin yayın çizgisi ve tutumlarına karşı Cumhuriyet okur ve emekçileri ile birlikte dört yıl yürüttüğü hukuksal mücadele ve Yargıtay’ın da onadığı bir mahkeme kararı sonucu yönetime gelen Cumhuriyetçi kadro tarafından yayımlanmaktadır. Cumhuriyet gazetesi, 2018 Eylül ayı başında, Atatürk’ün adını verdiği ve Yunus Nadi’nin kurduğu Cumhuriyetçi çizgisine oturduğunu kamuoyuna duyurmuştur. Bu çizginin herhangi bir suç ya da terör örgütü ile ilişkilendirilmesi bir kasıtlı çarpıtmadan öteye gidemez" ifadelerine yer verdi.

'DEMOKRASİ MÜCADELESİYLE BAĞDAŞMAMAKTADIR'

Uzun yıllardır köşe yazılarıyla Cumhuriyet gazetesinde yer alan Prof. Dr. Alp Erinç Yeldan 'açıklama' yazısını eleştirerek yazılarına son verdiğini kamuoyunu duyurdu.

Yeldan, "Cumhuriyet'de dün yer alan 'açıklama' yazısının içeriği ne gazetenin ilkeleriyle ne de demokrasi mücadelesinin gerekleriyle bağdaşmaktadır.Cumhuriyet’teki köşe yazılarıma son veriyorum. Değerli okurlarıma ve Cumhuriyet'in emekçilerine yakın ilgi ve destekleri için teşekkür ederim" dedi.