Polemik & Kulis
02 Ağu 2014 11:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:31

Cumhuriyet'in sahibi de isyan etti!

Cumhuriyet gazetesi imtiyaz sahibi Orhan Erinç, gazetenin yeni transferli için Aydınlık ve Ulusal Kanal'da yapılan yayınlara tepki gösterdi.

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve vakıf adına gazetenin imtiyaz sahibi olan Orhan Erinç de yazısında “Ulusal Kanal ve Aydınlık’taki kimi arkadaşlarımıza teşekkür borçluyuz. Patronlarına gammazlamak gibi olmasın ama sanırım Cumhuriyet’i kendi yayın organlarından çok seviyorlar. Cumhuriyet’in başına bir şey gelecek diye ödleri kopuyor, kalpleri sıkışıyor, huzursuz oluyorlar” ifadelerini kullandı.
 
İşte Orhan Erinç'in yazısındaki o bölüm:
 
TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ
 
Ulusal Kanal ve Aydınlık’taki kimi arkadaşlarımıza teşekkür borçluyuz.
 
Patronlarına gammazlamak gibi olmasın ama sanırım Cumhuriyet’i kendi yayın organlarından çok seviyorlar. Cumhuriyet’in başına bir şey gelecek diye ödleri kopuyor, kalpleri sıkışıyor, huzursuz oluyorlar.
 
Galiba bu nedenle de yazıp söylediklerinin doğru olup olmadığına özen gösteremiyorlar.
 
Fi tarihinde genç bir köşe yazarı transfer etmiştik. Cumhuriyet’i koruyup kollama adına demediklerini bırakmadılar. O genç gazeteci yaklaşık 1 ay dayanabildi ve sonra o genç gazeteciyi özveri göstererek transfer ettiler. Bir süredir Aydınlık’ta köşe yazarlığı yapıyor. Tanrı eksikliklerini göstermesin.