Polemik & Kulis
26 Ara 2019 22:39 Son Güncelleme: 27 Ara 2019 10:50

CNN Türk’ün tepki çeken ismiyle yollar ayrıldı!

CNN Türk’ten bu akşam saatlerinde bomba bir işten çıkarma haberi geldi. Kanalda ‘Günün Ekonomisi’ programını yapan Beste Uyanık’ın işine son verildi.

CNN Türk’te, kamuoyunda büyük tepki çeken termik santrallere filtre takmadan 2.5 yıl daha üretim izni verilmesine dair skandal bir haber yayınlanmıştı.

Haberi sunan Beste Uyanık, termik santral bacalarına filtre takmanın maliyetini anlatmıştı. Habere göre bacalara filtre takılmaya zorlanırsa, maliyetinden dolayı santraller kapanacak dolayısıyla, evler ışıksız kalacak, metrolar sefer düzenleyemeyecek, makineler çalışmayacaktı.

Haberin ardından bir süredir izne çıkartılan Uyanık’ın CNN Türk’ten kovulduğu öğrenildi. Söz konusu haberi kendisinin hazırladığı belirtilen Uyanık’ın, bugün kanal ile olan ilişiği kesildi.

NE OLMUŞTU?
Uyanık sunduğu programda 15 termik santrale baca filtresi takılması durumunda ortaya çıkacak maliyetleri sıralamıştı. Yapılan eleştiriler sonrasında Uyanık, yayının kesilerek sosyal medyaya sunulduğunu ve çarpıtıldığı yönünde bir açıklama yapmıştı.