Medya
19 Şub 2024 22:12 Son Güncelleme: 19 Şub 2024 23:06

CNN Türk sunucusundan tuhaf sözler! İşgali, ‘harika’ buldu

Rusya, Ukrayna’nın kontrolündeki Avdiyivka kentini ele geçirdi CNN Türk sunucusu “Harika” dedi.

CNN Türk’te Meltem Bozbeyoğlu’nun sunuculuğunu yaptığı saat 15.00’teki bültende Moskova Temsilcisi Siyamend Kaçmaz ile Ukrayna-Rusya savaşındaki son gelişmeler üzerine bir bağlantı gerçekleştirildi. Yayın bitiminde sunucu Bozbeyoğlu’nun ‘Harika’ şeklindeki yorumu izleyenleri hayretler içinde bıraktı.

CNN Türk Moskova Temsilcisi Siyamend Kaçmaz, Rusya’nın, Donbass bölgesinin sanayi kentlerinden olan Avdiyivka'yı ele geçirmesini ve bunun Rusya için önemini aktardı.

Kaçmaz, “Ukrayna'nın derinliklerine açılan bir kapı. Aynı zamanda Ukrayna'nın ordusunun savunmasının güçlü olduğu bölgelerden bir tanesiydi. Ukrayna'nın bu savunma gücü kırılmış oldu. Asıl önemli olan bu. Oradan hem Donbas bölgesine hem de Kırım'a sızmalar gerçekleştirebiliyordu. Bölgeye yakın olduğundan dolayı ve oradan da bombardımanlar gerçekleştirebiliyordu. İşte Rusya burayı alarak Ukrayna'nın o hareketini kısıtlamış oldu. Bir yandan da böyle bir öneme sahip. Şu anda 9 kilometre içeriye girdiklerini söylüyor Rusya Savunma Bakanlığı. Bu açıdan da çok önemli. Önümüzdeki günlerde oradaki hareketlilik biraz daha artabilir çünkü savunmanın en güçlü olduğu yerlerden biri düşmüş oldu Ukrayna tarafından baktığınız zaman. Rusya tarafından da baktığınız zaman Ukrayna'nın derinliklerine açılacak kapı oldu” dedi.

Siyamend Kaçmaz yayını sonlandırırken sunucu Meltem Bozbeyoğlu “Harika! Eee peki çok teşekkür ediyoruz Siyamend Kaçmaz'a CNN Türk Moskova Temsilcisine” diyerek yayına devam etti.

İzleyenler Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimiyle başlayan ve 1,5 yılı aşkın süredir devam eden savaşın nesinin “Harika” olduğunu merak etmekten kendilerini alamadı.

Editörün notu: Habercilik mesleğini kendi çıkarları ve ‘‘reyting’’ uğruna iki paralık edip saygınlığını dibe vurduran tiplere bir çift söz:

Haber ciddi bir iştir ve ciddi yapılır. CNN Türk yöneticilerine bir tavsiye Dünyada ve Türkiye’de artık 'olmazsa olmaz' hale gelen haberle yaşayan, onu hem üreten hem de aktaran, 'anchor person' kavramına bir zahmet baksınlar...