Medya
26 Şub 2014 21:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:58

Böyle dizi mi olur Selçuk Aydemir?

TV yazarımız Murat Tolga Şen, Kardeş Payı dizisini yorumluyor, Ahmet Kural ve Murat Cemcir var diye bu dizi tutar mı?

Yeni yazımın konusu yarın akşam Star TV'de yayınlanacak olan "Kardeş Payı" dizisi... "Düğün Dernek" ile Türk/iye sinemasının yeni gişe fatihi olan ekibin Selçuk Aydemir, Ahmet Kural ve Murat Cemcir triosunun yeni işi...

Gelelim manşetin açıklamasını yapmaya... Gerçekten ve Allahınızı severseniz; böyle dizi mi olur! Yazdığınız, çektiğiniz şeyin farkında mısınız? TV kanallarımızda dönüp duran rezil kepaze işlerin yanında, Doğan görünümlü Şahin'in yanına Alamancı Mercedes'ini çeker gibi, yine çok acayip ve parıltılı bir işe imza attınız.

Dizinin geçen hafta yayınlanan 2. bölümünü izleyenler farketmiştir, 80'ler, 90'lar vs. sadece bu bölümde yayınlanan esprilerle bir sezon idare ediyor, bu mizah seviyesinin yanına bile yaklaşamadıklarını da ayrıca belirteyim.

Yazmak için 3. bölüme kadar bekledim çünkü nazarım değsin istemedim. Kabul, ilk bölümün temposu biraz yorucuydu, Sina Koloğlu'na kalp krizi geçirtecek cinsten, bir lunapark trenine biner gibi gibi izledik ama 2. bölüm tam bir kahkaha fırtınası... Bütün karakterler oturdu, herkes kendi önem dairesine yerleşip şovunu yapmaya başladı. Ahmet Kural ve Murat Cemcir Türk dizi tarihinin en iyi ikilisi oldu bile ama diğer karakterlerde kendi efsanelerini yaratacak gibi... Muhasebeci, Zengin Hilmi, ev ahalisi, çakal mahalle esnafı vs.

Bir de bu dizide ne gördüm biliyor musun sevgili okur? Adının "Kardeş Payı" olması tesadüf değil, gerçekten kardeşler, kardeş sevgisi, abi-anne-baba korkusu (sevgiyle saygı karışır öyle olur) var bu dizide... Yıllar sonra bir dizide en tırlatmışından da olsa aile var, ilerleyen bölümlerde Arzu Film yapımlarında ancak rastlanacak bir duygusallık yakalanacak bu konuda, eminim.

 "Düğün Dernek" yüzünden şımarmamış, "artık ne çeksek seyrederler" demeden yine hep hatırlanacak bir TV dizisine imza atan ekibi en ismi bilinmeyen üyesine kadar kutluyorum. Onur Ünlü ve arkadaşları bunu başaramadı mesela... "Leyla ile Mecnun"a duygusal olarak saplanıp kaldılar ve bu, en baştan beri söylediğim gibi, "Ben de Özledim"in sonunu getirdi. Selçuk Aydemir aynı hataya düşmeyerek yepyeni bir hikaye, bambaşka karakterler yarattı. İyi de yaptı.

Son bir söz, dizi başlarken yayınlanan kısa mucit animasyonlarıyla ilgili. Fikir ve uygulama olağanüstü, bu bölüm hep olsun.

Uzun lafın kısası, "Kardeş Payı" TV'ye kalite katan çok az işten biri, ömrü çok uzun olsun, tadında bitsin. Sahip çık, TV'de izle, sonra internetten yine izlersin. Kanalın kendi sitesinde izlersen daha da iyi (sözüm size gençler).

MURAT TOLGA ŞEN /murattolga@gmail.com