Polemik & Kulis
02 Mayıs 2011 16:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:18

BOMBA! BOMBA! BOMBA! 74 MİLYON DOLARA MİLLİYET VE VATAN'I SATIN ALAN KARACANLAR'IN HANGİ MARKALARI ''İFLAS NEDENİYLE'' SATILACAK? (MEDYARADAR/ÖZEL)

Milliyet ve Vatan Gazetesini Doğan Grubu'ndan 74 milyon dolara satın alan ortaklardan Karacanlar'ın 5 markası "iflas nedeniyle" satışa çıktı.

Doğan Gazetecilik bünyesindeki Milliyet Gazetesi ve Vatan Gazetesi, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve Karacan Grupları’nın ortak girişim şirketi DK Gazetecilik ve Yayıncılık AŞ’ye satıldı.

Doğan Gazetecilik bünyesindeki iki varlığı toplam satış bedeli 74 milyon dolar karşılığında satın alan Karacanların bugün Habertürk Gazetesi’nde yeralan iki ilan şaşırtıcıydı. Çünkü Karacanların markaları İflas Müdürlüğü aracılığıyla satışa çıkartılmıştı.

Habertürk Gazetesi’nin bugünkü sayısının 19. ve 22.sayfalarında yer alan ve İstanbul 2.İflas Müdürlüğü tarafından verilen ilk ilanda Karacan Medya Grubu, Karacan Number 102.5, Karacan Radyo Klas ve Number One Karacan’ın "açık arttırma usulüyle" satışa çıktığı duyuruldu.20 Mayıs’ta yapılacak açık arttırmada satışa sunulan 4 adet markanın toplam değeri ise 900.000 TL. olarak gösterildi.

Aynı müdürlük tarafından verilen bir diğer ilanda ise Number FM 102.5’in satışı duyuruldu. 20 Mayıs’ta yapılacak ilk açık arttırmada bu marka için belirlenen değer ise 300.000 TL. olarak tespit edildi.

Şimdi merak edilen soru şu?

Madem Karacanlar borçlarını ödeyemedikleri için iflasla karşı karşıya kalıyorlar ve 5 adet markaları satışa sunuluyor, öyleyse 74 milyon dolar karşılığında Milliyet ve Vatan Gazetelerini alabilecek gücü nereden buluyorlar?

İŞTE O İLANLAR:

MEDYARADAR/ÖZEL