Polemik & Kulis
09 Mar 2012 10:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:25

BİR GÜN O BİR GÜN DİĞERİ SALDIRIYOR, ÖRGÜTLÜ SALDIRI ALTINDAYIM!

Nazlı Ilıcak'tan medyada geniş yer bulan eleştirilere sert bir yanıt geldi

CNN Türk ekranında yayınlanan Dört Bir Taraf'ta konuşan Ilıcak, Aydın Doğan'ı tolare eden açıklamalarına gelen eleştirileri red ederken örgütlü bir saldırı altında olduğunu iler sürdü.

28 Şubat sürecinde medyanın asli bir rol almadığını, Aydın Doğan'ın masum olduğunu savunan çıkışlarıyla muhafazakar medyadan sert eleştiriler alan Nazlı Ilıcak eleştirilere canlı yayında cevap verdi. Ilıcak, "haysiyetimle çalışıyorum. Kimseyi de ihbar etmedim. Bana eleştiri yapanların Aydın Doğan karşısında nasıl iki büklüm olduklarını da biliyorum." derken ilginç bir iddiada bulundu. Kendisini eleştiren kişilerin birbirleriyle dirsek teması içinde olduğunu ve örgütlü bir şekilde saldırdıklarını söyleyen Ilıcak "Bir gün o bir gün diğeri sırayla yazıyorlar" dedi.  "28 Şubat'la böyle rövanşist bir şekilde hesaplaşamayız" diyen Ilıcak bu görüşleri nedeniyle yıpratılmak istendiğini söyledi.

"Ben Tuncay Özkan veya Balbay'ı hiç bir zaman ispiyonlamadım. Bu eleştirilerin altında rövanşist bir duygu var. Bir yerlere gelememiş insanların haset ve kıskançlığı var. Ben başarılı bir gazeteciyim. Gidip ağlamam... NTV'den kovulduktan sonra Banu gibi göyaşları dökmedim. Gidip iş aradım... Haysiyetli bir şekilde çalışıyom. Bana eleştiri yapanların Aydın Doğan karşısında nasıl iki büklüm olduklarını da biliyorum."

Kendini eleştiren kişilerin 'tutuklanacak gazeteciler' listeleri yayınladığı söyleyen Ilıcak 28 Şubat üzerinden bir cadı avı ve korku iklimi yaratılmaması gerektiğini vurguladı. "Ben sürüye katılmam, hiç bir zaman sürü üyesi olmadım" diyen Ilıcak, Akif Beki, Hilal Kaplan, Salih Tuna gibi isimleri topa tuttu...