Polemik & Kulis
06 Ara 2011 08:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:06

BEN DELİ MİYİM ŞAMİL TAYYAR'I TEHDİT EDEYİM? CANLI YAYINDA KOZLARINI PAYLAŞTILAR!

Şamil Tayyar ile Rıdvan Dilmen arasındaki şike polemiği sürüyor. Dilmen ve Tayyar, canlı yayında kozlarını paylaştılar. VİDEO

Şamil Tayyar ve Rıdvan Dilmen arasındaki polemik giderek şiddetleniyor. Beyaz TV ekranlarında Derin Futbol programına canlı telefon bağlantısıyla katılan AKP milletvekili gazeteci Şamil Tayyar’dan sert açıklamaların devamı geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün şike yasasını veto etmesi üzerine Şamil Tayyar ve Rıdvan Dilmen arasındaki polemik canlı yayında sert suçlamalara konu oldu. Tayyar, Dilmen’i hedef alan açıklamalarında şöyle konuştu:

"RIDVAN DİLMEN ŞİKE ÇETESİNİN ÜYESİ Mİ?"

"Rıdvan Dilmen’in ekranlardan değil Metris’ten konuşması gerekiyor. İddianamede yer alan ve Olgun Peker ve Aziz Yıldırım’ın başını çektiği iddia edilen iki çeteden birine ya da ikisine de birden üye olduğunu düşünüyor insan. Rıdvan Dilmen’in yaptığı şantajdır, tehdittir. Bunlar nasıl ilişkilerdir bilmiyoruz tabii, araştırılması gerekiyor. Bir spor yorumcusu bir milletvekilini ölümle tehdit etme cesaretini nasıl buluyor kendinde. Savcılığın Rıdvan Dilmen hakkında mutlaka bir soruşturma açması ve bunun hesabını sorması gerekiyor. Ben basit bir yazı için 15 ay hapis cezası aldım. O zaman Dilmen’in açıklamalarını nasıl değerlendireceğiz?"

AHMET ÇAKAR’DAN RIDVAN İÇİN TUHAF ERGENEKON BENZETMESİ

Programın yorumcularından Ahmet Çakar da konuya dair ilginç açıklamalar yaptı. Çakar, Hrant Dink’in öldürülmesi sürecinde Ergenekon’dan yargılanan avukat Kemal Kerinçsiz’i örnek verdi. Kerinçsiz’in Dink’i hedef alan açıklamalarının ve sonuçta yaşananları hatırlatan Çakar, Rıdvan Dilmen’in sonuçlarını düşünmeden konuştuğunu söyledi.

"Ya Rıdvan kardeşim sen benim hiç kimseden korkmadığımı senin en iyi bilmen lazım. Ben böyle abuk sabuk konuşurum, ama Rıdvan’ın böyle bir tarzı yoktur. Ben Rıdvan’ın bunları Aziz Yıldırım’a olan sevgisinden dolayı yaptığını düşünmek istiyorum."

RIDVAN CANLI YAYINDA AHMET ÇAKAR’I CEPTEN ARADI!

Ahmet Çakar’ın Rıdvan Dilmen’in ’ben Başbakan’ın evinde misafir olarak kaldım’ dediğini iddia etti. Çakar, Rıdvan’ın Başbakan’la olan kişisel ilişkisini kullandığını ima edince, Dilmen yayına bağlandı. Ahmet Çakar’ı cepten arayan Rıdvan Dilmen suçlamalara cevap vermek istediğini söyledi. Canlı yayında cep telefonuyla Rıdvan’la konuşan Çakar, sesi yayına vermek için telefonu kapattı. Hemen ardından reji Rıdvan’la telefon bağlantısını kurdu.

Dilmen, Çakar’ın iddialarını yalanlarken Başbakan’ın evinde kaldığı yönünde bir sözü olmadığını, Ahmet Çakar’ın konuyu yanlış aktardığını söyledi.

"Ben Başbakan’ın evinde kalmadım, Böyle bir şey demedim zaten. Ahmet Hoca yanlış anlamış da olabilir. Başbakan’ın evine 4-5 kere gittim, en son 10 gün önce gittim. Başbakan’a yakınım diye insanlara bunu anlatacak biri değilm. Annesiyle birlikte tatile gittik, evine de gittim, ama başka bir şey demişliğim yoktur."

ŞAMİL TAYYAR’I KESİNLİKLE TEHDİT ETMEDİM!

Dilmen, Şamil Tayyar’a da cevap verirken, kendisini tehtid ettiği iddiasına kesin bir dille red etti:

"Evet Aziz yıldırım’a olan sevgim büyüktür. Ama hukukun yerine geçemem. Aziz Yıldırım’ı ölümş babam kadar da severim, üzülürüm, ama hiç bir şey de yapamam. Şamil Tayyar’ın suçlamalarına konu oalcak bir şey söylemiş değilim. Tehdit etti diyor ancak böyle bir şey söylmemem mümkün değil."

TATLIYA BAĞLADILAR: "RIDVAN YİNE BAĞLADIN BİZİ"

Tartışmanın sonunda ise konu bir çözüme kavuştu. Rıdvan Dilmen, ’ben artık bu tartışmanın içinde bu şekilde yer almak beni gerçekten çok üzüyor, kapatın artık bu konuyu. Ben deli miyim, niye tehtid edeyim?’ derken Ahmet Çakar ’Rıdvan yine bağladın bizi’ diyerek ilginç bir tepki gösterdi. Şamil Tayyar ise Dilmen gibi etkili isimlerin açıklamalrına dikkat etmesi gerektiğini söyledi.


İŞTE O ANLAR! İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!