Polemik & Kulis
24 Mayıs 2012 16:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:41

BEKİ ABLUKAYA ALDI, DEMİRÖREN ÇIKIŞI BULDU! İŞTE DEMİRÖREN'İN AKİF BEKİ FORMÜLÜ!

Akif Beki'nin Demirören Grubu'na geçişiyle ilgili baş döndüren gelişmeler yaşanıyor. Radar Operatörü yazdı...

Başbakan’ın eski Basın Danışmanı, Kanal 24 Yayın Yönetmeni ve Radikal Gazetesi köşe yazarı Akif Beki’nin Demirören Grubu’na geçiş süreciyle ilgili ilginç gelişmeler yaşanıyor.
Hatırlanacağı üzere, Demirören Grubu, Milliyet ve Vatan Gazetesi’ni satın aldıktan sonra iki gazetenin de dokusuna ve kadrosuna müdahale etmemişti. Hatta istifa eden  Vatan Ankara Temsilcisi Bilal Çetin ikna edilerek görevde kalması sağlanmıştı.
Ancak Yıldırım Demirören’in AKP’nin desteğini alarak Futbol Federasyonu Başkanı seçilmesinden sonra “karşılık” olarak Akif Beki’nin Demirören Medya Grubu’nda görev almasının gündeme geldiği iddia edilmişti.

BEKİ "KONUŞMAYACAĞIM" DEMİŞTİ

Beki’nin Medya Grup Başkanı olarak Demirören Grubu’na geçeceği ilk olarak internet siteleri ve twitter’a yansıdı. Konuyu haber yapan Taraf Gazetesi durumu sorduğu Beki’den “Şimdilik bu konuda beni mazur görün, konuşmayacağım”  yanıtını aldı.
Doğrulama anlamına gelen bu yanıttan sonra Demirören Medya çalışanlarında çok büyük rahatsızlıklar meydana geldi. Gazetelerde Beki’nin gelişiyle birlikte büyük kopuşların yanında,  özellikle yıllanmış sosyal demokrat okuyucu kitlesi olan Milliyet’in tirajının dip yapacağı iddiaları yer aldı..

BABA DEMİRÖREN’DEN MÜDAHALE

Muhalif kimliği olan iki gazetede  kadro, tiraj ve marka değerinde yaşanacak düşüşü öngören Demirören Grubu hızla bir kamuoyu açıklaması yaptı. İsim verilmeyen basın açıklamasında Grubun medya ayağının yönetiminde değişim olacağı iddialarının asılsız olduğu vurgulandı.
Özellikle Baba Erdoğan Demirören’in duruma müdahale ederek bu açıklamayı yaptırdığı ve iki gazeteden kopuşların önüne geçtiği iddia edildi.

GRUP SİYASİ ABLUKAYA ALINDI

Beki’nin ilk raundu kaybetse de Demirören Grubu’na geçmek için yoğun çaba sarfettiği öğrenildi. Beki’nin Başbakanlık Basın Danışmanlığı dönemindeki danışman ekibi ve AKP’nin yönetici kadrosu üzerinden Yıldırım Demiröeren’e yoğun baskı yaptırdığı öğrenildi. Futbol Federasyonu’nda zor günler geçiren Yıldırım Demirören’in, siyasi abluka altına alındığı iddia ediliyor. Yıldırım Demirören ’in  Baba Demirören’i iknada zorlandığı ve medya grubu çalışanlarından ve okuyuculardan gelecek tepkiden endişe ettiği gelen bilgiler arasında.

ARA FORMÜL ARANIYOR

Beki’nin başlamasıyla ilgili kurulan siyasi baskılar üzerine Yıldırım Demirören’in hem ailesini hem de medya yöneticilerini ikna için bir ara formül bulduğu belirtiliyor.  Formül; Beki’nin yayınlara ve içeriğe karışmayacağı bir pozisyona getirilmesi şeklinde. Bulunacak bir konumla Beki’ye yüksek maaş ödenmesi ancak Vatan&Milliyet’in marka değerini düşürecek bir içerik müdahalesine maruz kalınmaması öngörülüyor.
Baba Demirören’in ise Beki’nin kendi gruplarına geçmesi durumunda Radikal’de yazmasının mümkün olmayacağı, Milliyet veya Vatan’da yazmak isteyeceği, üstelik Beki’nin gruba geçtiği an içeriğe müdahale etmeden duramayacağı ve bunun da iki gazeteden hem okuyucu hem de kadro kopuşlarına neden olacağı yönünde görüş beyan ettiği belirtiliyor. 

BEKİ POZİTİF YAKLAŞTI

Edinilen bilgiye göre Yıldırım Demirören bu formülünü Beki’ye de açtı. Beki’nin içerikten uzak tutulma konusuna önce soğuk baktığı ancak Yıldırım Demirören tarafından ikna edildiği ve olur verdiği belirtiliyor.

DEMİRÖREN GRUBUNUN İLK AÇIKLAMASI ŞÖYLEYDİ

Bugün bazı dijital yayın organlarında yer alan "Milliyet ve VATAN’da yönetim değişikliği" yönündeki haberler tümüyle asılsızdır.
DK Gazetecilik AŞ gündeminde herhangi bir görev değişikliği veya şirket yönetiminde yeni bir yapılanma yoktur.
Kamuoyunda yanlış algılamalara meydan verilmemesi açısından, DK Gazetecilik AŞ ve Demirören Ailesi tarafından yapılmayan açıklamalara itibar edilmemesi rica olunur.
Kamuoyuna saygıyla duyururuz.
DEMİRÖREN AİLESİ
DK GAZETECİLİK AŞ


RADAR OPERATÖRÜ





Konuta KDV zammı geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentleri İzleyecek

Kentsel Dönüşümün İlk Hedefi 6 Milyon Konut

Bülent Arınç: TOKİ’nin Alanını Daraltmamız Lazım Çok Açıldı

Dome Residence’da teslimler Eylül 2012’de

Sarphan Finans Park Ataşehir’e değer katıyor!

Bir Sene Sonraki Evinizi Şimdiden Görmek İster Misiniz?

Ilıksu Yaşamkent Zonguldak’ın Çehresini Değiştiriyor

Canan Evleri’nde Hemen Teslim Konutlar

14 Özel Eğitim Alanı Açık Artırmada

TOKİ kentsel dönüşümü nasıl gerçekleştiriyor?

İnşaat sektörü KDV için ortak öneri sunacak!

Gayrimenkul Zirvesi sektörün nabzını tuttu!