Medya
26 Tem 2013 09:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:18

BAŞBAKAN SORUSUYLA TRT'Yİ SARSTI, O PROJE HIZLANDI!

Vatan yazarı Murat Çelik, uzun süredir TRT'nin gündeminde olan İngilizce kanal projesinin neden hızlandırıldığını yazdı.

Vatan'dan Murat Çelik TRT News projesini ve Başbakan Erdoğan'ın bu projeye nasıl baktığını aktardı..

İşte o yazının bir kısmı;

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 3 Haziran 2013 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, kameralar önünde Reuters Haber Ajansı’nın İstanbul Muhabiri Birsen Altaylı’ya gösterdiği tepkiyi hatırlayın...

Erdoğan yabancı ajans muhabirine, “Siz işte buradan Reuters’ı böyle bilgilendiriyorsunuz veya topladığınız bilgileri böyle gönderiyorsunuz” demişti.

***


Aldığım bilgiye göre; yabancı medyanın yanlı ve maksatlı habercilik yaptığından yakınan Başbakan Erdoğan, “Özellikle böyle kritik dönemlerde, dünyayı sağlıklı ve doğru bilgilendirmemiz gerekiyor. TRT İngilizce haber kanalı gibi yayın organlarımızın olması işte bu yüzden çok önemli” diyerek, kanalın yayına girmesinin neden bu kadar geciktiğini sormuş.

Başbakan’ın ilgili bakan yani Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a sorduğu bu soru, Arınç vasıtasıyla TRT Genel Müdürü’ne yansıyınca, konu kurum içinde orta şiddette bir sarsıntıya yol açmış.

Sarsıntının ardından da, TRT News projesi yeniden hızlandırılmış.

Şu anda, teknik altyapı çalışmalarının yanı sıra, kurulacak olan kanalda görev yapacak ‘İngilizce haber dili’ne hâkim personel arayışı da devam ediyormuş.

Görünen o ki, TRT’nin İngilizce haber kanalı, Bülent Arınç’ın seslendirdiği tahmin olan bir yıldan daha kısa bir süre içinde yayın hayatına başlayacak.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN