Polemik & Kulis
04 Kas 2010 10:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:46

BALÇİÇEK İLTER'İN ''SEVGİLİSİNİN PR'INI YAPIYOR'' DEDİĞİ NAGEHAN ALÇI'NIN YANITI NE OLDU?

Balçiçek İlter Nagehan Alçı'yı Oktay Ekşi ile ilgili yazdığı yazıda sevgilisi Rasim Ozan Kütahyalı'nın PR'ını yapmakla suçlamıştı. Alçı'nın cevabı sert oldu.

Kariyerizm ideolojisi

Medyamızdaki köşe yazarları ikiye ayrılıyor: Birinci gruptakiler liberalizm, Kemalizm, Marksizm gibi ideolojilere inananlar. Belli bir dünya görüşleri, değerleri var.  Buna göre yaşayıp, buna göre yazıyorlar. İkinci gruptakiler ise tek bir ideolojiye sahip: Kariyerizm ideolojisi. Onlara göre dünyadaki yegane hedef mesleki başarı. Yaşamı okumaları, değerlendirmeleri tamamen mevki, makam, para ve güç hırsı üzerinden.


***
’Kariyeristler’e göre bir yazar başka bir yazardan bahsetmişse bunun sebebi yalnızca kişisel hesap, PR, reklam. Hayatlarındaki temel endişe ’Bir yerlere gelmek-bir yerlerden gitmek’ olduğu için hakiki bir siyasi ve ahlaki perspektif sahibi değiller. O nedenle de işleri zor. Dönemine göre bukalemun gibi değişmek zorunda kalıyorlar.

***
Bu ’kariyerizme tapanlar’dan biri olan Balçiçek İlter benim salı günü Oktay Ekşi ile ilgili yazdığım yazıyı tamamen kendi ideolojisine göre yorumlamış. Daha doğrusu kariyerizm ideolojisinin tesiriyle yazımı doğru dürüst okumamış bile. 


***
Ben bu ideolojinin kurbanı olan İlter’in durumuna gülemedim, bu  haline gerçekten çok üzüldüm.

Nagehan Alçı/AKŞAM



BALÇİÇEK İLTER’İN YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN