Medya
18 Haz 2011 20:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:28

''AYŞE ARMAN FAZLA NEŞELENMESİN!'' PERİHAN MAĞDEN'İN AVUKATLARINDAN AÇIKLAMA!

Hürriyet yazarı Ayşe Arman bugünkü köşesinde Perihan Mağden'in kendisine açtığı davanın düştüğünü yazmıştı. Bu yazıya Perihan Mağden'in avukatlarından bir açıklama geldi.

ZORUNLU BİR AÇIKLAMA

Ayşe Arman’ın Hürriyet gazetesinde yer alan köşesinde Perihan Mağden’in açtığı davaya ilişkin 18.06.2011 günü söyledikleri yine sorunlar içeriyor. Bir kere dava düşmedi. "Hakaret olmadığına karar verilmiş, uğraşmamıza gerek kalmadı" ifadesi de gerçeği tam olarak anlatmıyor.

Olan şu: Perihan Mağden’in Ayşe Arman aleyhine açtığı manevi tazminat davası yerel mahkemede reddedildi. Hatta yargıç karar duruşmasında "ben bu yönde karar veriyorum ama bir de Yargıtay değerlendirsin" dedi. Yani henüz daha bitmiş, kesinleşmiş bir karar yok ortada. Perihan Mağden’in avukatları olarak kararı temyiz edeceğiz. Yargıtay karar verinceye kadar Ayşe Arman çok fazla neşelenmesin. Karar Yargıtay’dan aleyhine de çıkabilir. Nitekim köşesinde yayınlanan cevap ve düzeltme metni için bir yıllık yargı sürecinde çok farklı kararlar çıkmasına rağmen sonuçta Ayşe Arman’ın yazdıklarını haksız bulan karar verildi. Türkiye’nin yargı pratiğinin bazı sorunlar var. Bunlardan biri de hak arama sürecinin çok uzun sürmesi. Bu olayda da Yargıtay süreci zaman alabilir. Ama geç de olsa Perihan Mağden’in haklı olduğunun kabul edileceğine inanıyoruz.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

Perihan Mağden Vekilleri

Avukat Mehmet Uçum, Avukat Hatice Uçum

İŞTE AYŞE ARMAN’IN O YAZISI