Medya
05 Mar 2010 00:09 Son Güncelleme: 10 Mayıs 2021 16:03

AYDINLAN EKONOMİ BASINI AYDINLAN! ZEVKİNE DOYUM OLMAZ BU İŞİN!

Temiz Medya,Temiz Toplum... Çuvaldızı Kendimize Batırma Zamanı... İlk kıvılcımı meslektaşımız Oğuz Karamuk'un çaktığı temiz medya ateşine muhataplarından ses çıkmadı.Peki neden?

Star Gazetesi Ekonomi Müdürü Oğuz Karamuk ekonomi basınını tek taraflı ve negatif haber üretmekle suçladı. Karamuk'a göre bunun sebeplerinden biri de ekonomi gazetecilerinin, televizyon sunucularının portföyünün olmasıydı.

Karamuk'un ortaya attığı ekonomi basınındaki ahlaksızlar ve ahlaksız ilişkilerle ilgili kimselerin sesi çıkmadı.Kolay kolay da çıkmaz.
 
Özellikle bu alanda en büyük organizasyon olan Ekonomi Muhabirleri Derneği veya Ekonomi Gazetecileri Derneği'nden bir ses, bir tepki bekleyenler yanıldılar.
 
Halbuki ortada bir iftira veya haksız suçlama varsa iki meslek derneğinin hemen açıklama yapması gerekiyordu. Galiba arkadaşlar söyleyecek bir şey bulamadılar. Biz de söyletene kadar devam edelim.
 
Ekonomi basını bunların hesabını vermeli!
 
-  Damatlığını bile avantaya getirmek için kırk takla atanlar,
-  Aylık ücretinin iki katı değerinde çanta taşıyanlar. Bu dünyaca ünlü markanın çantalarının serisi olanlar, (Dolabındaki  çantaların toplam değeri  bu hanımefendilerin 10 yıllık ücretinin  toplamından daha fazladır)
-  Bir yıllık  ücretinin neredeyse iki katı değerinde pırlanta yüzük veya kolye takanlar,
-  Müdürüyle yaşadığı aşk ilişkisi sayesinde editör ve yönetici olanlar,
-  Bazı şirketlerden düzenli maaş alan muhabir, editör ve müdürler,
-  Patronunun portföyünü yönettiği için yönetici olanlar,
- İrtibatlı olduğu şirketlerin patronlarıyla Taksim'in kahvehanelerinde kumar oynayıp, her fırsatta bu patronları yenen veya bu patronları yendiğini zannedenler,
- Teknoloji muhabirliği  yaptığı için, binlerce dolarlık son teknolojik ürünleri hediye almayı kendine hak görenler,
-  Otomobil editörlüğünü koruyabilmek için, gazete yöneticilerine araba alırken yüksek indirim sağlayanlar, kimi zaman aldığı indirim oranı yüzde 50'lere varanlar, çalıştığı gazetenin otomobil editörü olmayı böyle başaranlar,
- Şirket yöneticilerine Nişantaşı, Levent ve Kanyon'un lüks restorantlarında neredeyse zorla yemek ısmarlatanlar,
- Kocasının halasının sigorta şirketine, sanayicilerin fabrika sigortalarını pas edip bundan elde edilen kazancı kırışanlar,
- Karısının veya sevgilisinin bayat haberlerini ballandıra ballandıra sürmanşet yapanlar,
- İyi avans alsın diye yurtdışı seyahatlere göndermede ve ballı haberlerde yattığı muhabirlerin haberlerini geniş geniş kullanmaya özen gösterenler,
Şimdi hesap zamanı!
Medyaradar.com olarak hesap vermeye hazır olan herkese sayfalarımız açık! Hesap veremeyenler de ne telefonda, ne MSN'de ne de facebook'ta bu işin dedikodusunu yapmasın.

RADAR OPERATÖRÜ

YAZARIN KONUYLA İLGİLİ DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ

EKONOMİ BASININA ATEŞ DÜŞTÜ! MİLYON DOLARLIK PORTFÖY SAHİBİ GAZETECİLER KİM? KİRLİ ÇAMAŞIRLAR DÖKÜLÜYOR!