Polemik & Kulis
19 Mar 2024 15:00 Son Güncelleme: 19 Mar 2024 15:30

ANKA'da yeni dönem... Usta isim ANKA Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni oldu

ANKA Haber Ajansı'nda yeni dönem başlıyor. Ajansın Genel Yayın Yönetmenliği görevine 18 yıl önce mesleğe ANKA'da gececi olarak adım atan deneyimli isim getirildi.

ANKA Haber Ajansı'nın yeni Genel Yayın Yönetmeni Kenan Şener oldu. Genel Yayın Yönetmenliği koltuğu Göksel Bozkurt'un geçtiğimiz günlerde istifasıyla boşalmıştı.

KENAN ŞENER KİMDİR?

Kenan Şener, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın bölümünden mezun oldu. Üniversitenin ardından Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nda araştırmacı gazetecilik eğitimi aldı. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde "televizyon haberciliği ve hızlanmanın etkileri" üzerine hazırladığı tezle yüksek lisansını tamamladı. 2006 yılında ANKA Haber Ajansı'nda gececi olarak çalışmaya başladı. Daha sonra Kanal B, Star TV, Kanal D ve CNN Türk televizyonlarında muhabir ve editör olarak çalıştı. Olay TV’nin kuruluşunda Ankara Haber Müdürü olan Kenan Şener, kanalın kapanmasının ardından Gazeteciler Cemiyeti projelerinde çalışmaya başladı.

Şener, savaş ve çatışma alanlarında yaptığı haberler, canlı yayınlar ve aktardığı askeri kulislerle dikkat çekti. Mısır'da darbe sürecini, Suriye'de sınır ötesi operasyonları, Van depremi ve Soma maden kazası gibi faciaları en uzun süre izleyip aktaran muhabirler arasındaydı. Soma'da yaptığı haberlerle 2014 Sedat Simavi Televizyon Ödülünü kazandı. 2009’da ÇGD yerel televizyon haberi ödülü aldı. Basın meslek örgütlerinde de görev alan Şener ÇGD, TGS ve DMD üyesi. 2021 yılından bu yana Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri olarak basın ve ifade özgürlüğü alanında çalışmalar yürütüyor. Gazeteciler Cemiyeti’nde özel haber eğitimleri, telifli haber editörlüğü yaptı, periyodik basın özgürlüğü raporlarını hazırladı. Stüdyo Cemiyet ve Mobil Basın Evi aracının faaliyete geçmesinde görev aldı.