Polemik & Kulis
06 Eki 2023 13:09 Son Güncelleme: 06 Eki 2023 13:15

Anadolu Ajansı’ndan veda haberi geldi! ‘‘Emekli bir gazeteci’ olarak ayrıldım…’

Anadolu Ajansı’ndan veda haberi geldi. Yaklaşık 22,5 yıldır kurumda çalışan deneyimli isim, emekliye ayrıldığını duyurdu.

Anadolu Ajansı’ndan ayrılık haberi geldi. MedyaRadar’ın özel haberine göre yaklaşık 22,5 yıldır kurumda çalışan Foto Muhabiri Cem Özdel, emekliye ayrıldığını duyurdu.

“22,5 YIL… NASIL GEÇTİ HİÇ ANLAMADIM…”

“22,5 yıl… Neredeyse çeyrek asır... Nasıl geçti hiç anlamadım, dolu dolu 22,5 yıl. Artık gün geldi çattı, ayrılık vakti” diyerek vedasını duyuran Cem Özdel, devamında şu ifadeleri kullandı.

“1 Mart 2001 günü Antalya Bölge Müdürlüğü kapısından girdiğim Anadolu Ajansı’ndan 30 Eylül 2023 itibariyle ‘emekli bir gazeteci’ olarak ayrıldım. O ilk gün yaşadığım heyecanı, meslek hayatım süresince katlayarak yaşadım. Dünya Kupası’nı da, Kızılay’daki bir eylemi de aynı hassasiyetle fotoğraflamaya çalıştım. Türkiye’nin en iyi foto muhabirleriyle, acar muhabirleriyle, pro kameramanlarıyla çalıştım, hepsinden çok şey öğrendim. Çok kıymetli yöneticilerim oldu, her birine şükranlarımı sunuyorum. İllaki istemeden kırıp döktüğüm dostlarım da oldu, hepsinden özür dilerim. İnsanız, her şey dört dörtlük olmuyor. Şimdi yeni bir başlangıç yapıyorum. 1 yıldır sabırla yolumu gözleyen Senegal’deki eşime kavuşacağım. Bu süreçte sabır ve anlayışı için kendisine teşekkür ederim. Üzerimde emeği olan herkesten Allah razı olsun.

Bir teşekkürü de, son 7 yılımı yanında geçirmekten gurur duyduğum, önceki dönem Dışişleri Bakanımız Sn. Mevlüt Çavuşoğlu’na etmek istiyorum. Sevgili Tolga Çıplak ile, belki de Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı döneminde sayın bakanımızın çalışmalarına şahitlik etmek, ömrümün sonuna unutamayacağım bir deneyim, gururla anlatacağım bir hikayedir. Kendisinden ve ailesinden Allah razı olsun. Biz kendimizi aileden gördük, onlar da bizi öyle kabul ettiler. Ne kadar teşekkür etsem az.”

 

CEM ÖZDEL KİMDİR?

1977 yılında Erzincan’da doğan Cem Özdel, çocukluk hayali olan gazeteciliğe, üniversite eğitiminin ardından 1999 yılında Milliyet Gazetesi’nde başladı.

2 yıl Milliyet Gazetesi Akdeniz ekinde muhabir olarak çalışan Özdel, 2001 yılında Anadolu Ajansı’na geçti ve kurumun Antalya Bölge Müdürlüğü’nde 2008 yılına kadar Muhabir olarak görev yaptı.

2008 yılında Anadolu Ajansı’nın Ankara’daki Genel Müdürlüğü’ne Foto Muhabiri olarak atanan Cem Özdel, 2012 yılına kadar yurtiçi ve yurtdışında haber takibi yaptı.

2012 yılında Anadolu Ajansı’nın New York ofisine atanan Cem Özdel, burada yaklaşık 4 yıl görev aldı, ABD’nin çeşitli eyaletlerinde çektiği fotoğraflar, TİME, New York Times, Guardian, Washington Post, Huffington Post gibi dünyanın önemli yayın kuruluşlarında yayınlandı.

2016 yılında Ankara’ya dönen Cem Özdel, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun resmi fotoğrafçısı olarak da görev yaptı.

Sarı Basın Kartı’na sahip olan Özdel, 90’ın üzerinde ülkede fotoğraf çekti. Toplam 28 ulusal, 2 uluslararası ödül aldı.