Polemik & Kulis
06 Kas 2007 11:37 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:51

ANADOLU AJANSI İLE İHA'NIN "OVAL OFİS" KAVGASI!..AA,İHA'YI "BASIN ETİĞİ" KONUSUNDA UYARDI!..İŞTE KAVGANIN SEBEBİ!..

Anadolu Ajansı Fotoğraf Haberleri Müdürü Abdurrahman Antakyalı,Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı George W. Bush ile yaptığı görüşmenin fotoğrafı için ne dedi,İHA'yı nasıl suçladı?..

Anadolu Ajansı Fotoğraf Haberleri Müdürü Abdurrahman Antakyalı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı George W. Bush ile yaptığı görüşmenin AA fotomuhabiri tarafından görüntülenmesine rağmen, söz konusu fotoğrafların İHA tarafından kendi logosuyla abonelerine servis yapıldığını belirterek, ''Basın etiği ile bağdaşmayan bu durumla ilgili olarak, yayın kuruluşlarını uyarmayı görev sayıyoruz'' dedi.

Antakyalı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı George W. Bush ile Oval Ofis'te yaptığı görüşmeye ilişkin fotoğraflar, AA fotomuhabiri tarafından çekilmiştir.

Buna rağmen İHA, Anadolu Ajansı'na ait fotoğraflar üzerine kendi logosunu koyarak abonelerine servis yapmıştır. Basın etiği ile bağdaşmayan bu durumla ilgili olarak, söz konusu görüntüleri İHA logosu ile yayınlayan yayın kuruluşlarını uyarmayı görev sayıyoruz.'